Pages

KALPTEN KONUŞ!

18.05.2010
Kalpten konuş, seni anlarız. Çıkarsız, kaçınılmaz, doğal ve o saf çehrenle. Konuş, açıklama zaten açık olanı. Düşünme, bırak aksın içindeki cereyan. Gözüpek ve rahat ol, cesaret yedi atlıyla yoldaşın olacak. Biz yollarını açacağız, zaten kapılar, kilitler hep mahsustan! Hem unutma senin bu kırılmayacak kadar yumuşak oluşun seni süzüyor, durmadan güzelleşiyorsun.

Kalpten konuş, biz dinleriz. Sen başkalarına bak, ama yolunda yürürken. Aşk ol, aşık olmana gerek kalmasın. İçinden bağırma. Bana usulca kendini hatırlat ve durmadan tekrarla. Ay biraz da senin için orada. İçindeki idare lambasını sakın kısma. Ateşlere düşersen sakin ve serin ol, yanmazsın. Yüzünü, hep yüzünü dön bana.

Kalpten konuş, içini sor. Çıkmaz mürekkebin hokkası orada. Sen hayatsın. Sen neredeysen hayat orada. Şarkı söyle, iyi şeyler düşün. Bak sinende peydahlanan hareler nasıl çimlendiriyor sevgiyi, nasıl büyütüyor. Anaç şefkatinle besle bizi. Uslandır. Heyecanla çarpıntılara vuralım. Gülüş ağlamaya karışır ya, oraya. Şimdi seninle uykularda daha uyanık, rüyalarda daha canlı ve berrakım.

Kalpten konuş, bizbizeyiz ve bu yetsin sana. Hem artık bir mucize de arama. Çünkü biliyorsun zaten biz, bizim bu halimiz bir mucize! Keramete de ihtiyacın olmasın. Senin ihtiyacın yok ki! Sen ki; bir anda börtü böceğin, mazlumların ve yağmurun hatırını toplayıp, bize nefesinle verebilensin. Taşın, suyun ve toprağın canı sana geçer, sırlarını döken ayna olursun. Herşeyin bir, birin herşey olduğu o manzarada renkler canlanır, raks başlar, resim değişir, biz oluruz.

Kalpten konuş, bunun ne ilgisi var bir tercih ya da dayatmayla? Sen yağmur ol yağ bana. Kimliklerimizi sormaya gerek olmayan o ülkede adlar ve özellikler de yok. Bahar canbağı olsun aramızda. Ardından bir hafiflik ve yükseliş gelir nasıl olsa.

Kalpten konuş ve sen sadece ol! Sakın tasarlama. Bırak herşeyin adını onlar koysun. Kaygıdan ırak ol. Özünün suyundan iç kana kana. Durma kalpten konuş. Seninle arınıyor, yıkanıyor hayat. Eğer sen bunu yapmazsan, biz bekleyemeyiz, hayatı yorma. Sen yapmazsan, yedeğin gelecek o yapacak. Biliyorsun her şey zamanında ve sırayla. Sıra sende...

Kalpten konuş. Unutmayı ve unutulmayı söyle, incitmeyen ve büyüyen sevgiyi anlat. Hem biliyor musun herşeye dayanabiliriz. Biraz ölsek ne çıkar?

Kalpten konuş, biz dinleriz. Hadi beşinci mevsime geçelim. Yeni bir iklimin mümkün olduğunu fısılda. Sana inanalım. Bizi mahçup et, ince ayarlar yapalım. Derin samimiyetten öte yeraltı ırmakları gelsin. Artık konuşalım. Büyük sofralar ve dans...Bitsin!

Hep beraber susalım. Susalım ve uyuyalım. Sen kalpten konuş, hiç durma. Biz uyuyalım, kalpler konuşsun.

İSMET ARASAN

*Görsel: Deviantart

26 sayfa ekleyen:

Morgana dedi ki...

heyyyyyyyyy cok güzel yazıyrsun ben senı cok ama cok uzaklardan takıp edıyrm allah kalemıne zewal ermesın :)

çöl çiçeği dedi ki...

kalpten yazdığına göre , kalpten de konuşuyorsundur eminim ;)

Unknown dedi ki...

sözcüklerinin gözlerinden tutmak olsa bu öbekler...

moroccom dedi ki...

Kalpten konuş, yazlık bir sinemada siyah beyaz bir film seyredelim. güneş tepemize insin. yorulalım usançtan ve koşudan kıyıya doğru.
Kalpten konuş, sonra sus. sus ve bana bak. bir film seyredelim bol yıldızlı bir akşam. sonra gelsin çaylar gitsin kahveler gırla.
Kalpten konuş, ve bana bak, ellerimi tut...

coffeé dedi ki...

"Sen kalpten konuş, hiç durma..."
bu güzel cümle karşısında susamaz herhalde insan....

cem dedi ki...

gerçekten kalpten konuşsak kendimize bir yer bulabilir miyiz?

öykü dedi ki...

*Kalpten konus samımı ol bana
sahtelıkten uzak dur yeter*



Bunu bugun cevremızdekı 10 kısıden 9 una soylesek yanlıs olmaz

losstime dedi ki...

herşey bunda gizli işte. kalpten konuş ki herkez anlamasın.

sufi dedi ki...

Uyanık olunan uykularda, uyuyor olduğumuz bu yaşamda her hal ve durumda incitmeden sevebilmeyi ve kalpten konuşabilmeyi başarmak müzik eşliğinde hiç durmadan dansetmemize sebep olurdu.Hayat daha güzel ve endişeden uzak kalırdı beenmayam sevgilerimle.

Cüzzamlı Melek dedi ki...

söylenen her şeyi duyuyor olmamız, anladığımız anlamına gelmiyor.
mesela ben bu yazıyı okudum
ama anlamıyorum.
söylenenler o kadar uzak ki...
elini kestiğinde ve kanadığında yaran, konuşarak ya da yazarak durdurabilir misin kanı?
hayır.
içimiz de kanıyorken, edilen hiçbir laf, kurulan hiçbir cümle, kanı durdurmaya yetmiyor.
yine de
eline sağlık mayacım benim...

ercanduzgun206 dedi ki...

"Sen yapmazsan, yedeğin gelecek o yapacak. Biliyorsun her şey zamanında ve sırayla. Sıra sende..." kısmını çok sevdim. Harekete geçmek için tetikleyici bir söz gibi. Anlamını düşünmesen bile insanın içinde bir "Hadi yapayım geç olmadan." hissi uyandırıyor.

beenmaya dedi ki...

@Lady Morgana: kelimeler yakınlaştırıyorsa bizi ki öyle, o zaman uzak diye bir yer var mıdır dersin :)))

ve de çok teşekür ederim :)))

beenmaya dedi ki...

@çöl çiçeği: yapabiliyor muyum bilmiyorum ama en azından deniyorum :)))

beenmaya dedi ki...

@Liberter Kedi: İsmet Arasan öyle güzel yazmış ki diyecek kelime bulamıyorum ben de sevgili Liberter Kedi...

ve de tekrar hoş geldin :)))

beenmaya dedi ki...

@adsoy: biz, herkes, her şey sussun. sadece kalpler konuşsun hatta...

beenmaya dedi ki...

@coffeé: susumamalı da zaten öyle değil mi :)))

beenmaya dedi ki...

@cem: bence bulabiliriz. en azından kendimizde kendimize bir yer bulabiliriz ne dersin...

beenmaya dedi ki...

@öyküm: aynen öyle canım...

beenmaya dedi ki...

@losstime: kalpten konuş ki fazlasına, gereksizine, seni eksilten hiçbir şeye gerek kalmasın...

beenmaya dedi ki...

@sufim: keşke öyle olsa be sufim keşke...

beenmaya dedi ki...

@cüzzamlı melek: sadece bir başkasına dair okumamalı, düşünmemeli bence sevgili cüzzamlı. insan önce kendine dair, kendiyle kalpten konuşmalı. konuşmalı ki başkalarını daha kolay anlayıp, dinleyebilsin, başkalarına daha anlaşılır konuşabilsin...

o acı yazarak yada konuşarak geçmez belki ama sonrası var ya işte sonrasında o acının nasıl yerleşip içine, orada ne kadar kalacağına, nasıl silinip yavaş yavaş ya da tam tersi dallanıp budaklanacağına, yenilgilerin aslında bir yanıyla yengi olduğuna, eksilenlerin aslında mutlaka sana bir şey kattığına dairdir belki de bu cümleler...ben böyle düşündüm kendimce sen ne dersin....

beenmaya dedi ki...

@ercanduzgun206; çok eskiden beri sakladığım ve neredeyse her cümlesini ezbere bildiğim bir yazıdır bu. bu harika yazı için İsmet Arasan'a tekrar teşekkür etmeli...

Cüzzamlı Melek dedi ki...

çok haklısın... derim ne denebilir başka... çok haklısın...

cem dedi ki...

@beenmaya

hepsi o olur, hepsi kendi kendimizde bulduğumuz yer olur ama bu sosyal hayatta sağlıklı bir psikolojiyle yaşamamız için yeterli olmaz.

şeriatla yönetilen bir ülkede ''ben dün gece bi erkekle seviştim'' diyebilecek bir kadın cesareti gibi bir şey. neredeyse imkansız..

beenmaya dedi ki...

@cüzzamlı melek: :))))

beenmaya dedi ki...

@cem: "açılamayacak kapı yok. düzeltilemeyecek yanlış. söylenemeyecek şarkı yok. ne ulaşılamaz amaçlar var ne kurtarılamaz ruhlar. tartışılamaz gerçekler yok" demiş ya ozzy osbourne ben de imkansızı imkansız yapan biraz da bizleriz diyorum ve de ekliyorum zor bile olsa neden olmasın değil mi ama :)))