Pages

RÜZGAR

12.04.2012
Rüzgarım. Asi, başına buyruk, ama buna rağmen gittiği yeri bilen. Usulum bu aralar. Sakinliğim baharın habercisi. Hafifçe, belli belirsiz süzülüveriyorum aralık bırakılan pencere kenarlarından, sokak aralarından, çocuk seslerinin yankılandığı evlerden, pürtelaş yaşanıp da giden hayatın içinden. Yavaşca değiyorum gözlere, yüzlere, kilit altı saklanan yüreklere. Değiyorum ve gelip geçtiğim yerlerden, değip geçtiğim yüreklerden topladığım masalları fısıldıyorum her birine. Vazgeçilmiş düşlerden, söylenmemiş sözlerden, kendilerinden bile sakladıkları hayallerinden bir şarkı tutturup söylüyorum.

Rüzgarım ben. Asi, başına buyruk, ne istediğini bilen. Geçmişten esip geliyorum önce; takılıp kalınmasın sakın, o dökülen yapraklar hep eski günlerden. Geleceğin belli belirsiz tasvirini çiziyorum düşüncelere; ne de olsa bahar her daim yenilenme mevsimi. Ama en çok şimdi’de konaklıyorum, şimdi’de biriktiriyorum bütün iyi niyetleri, dilekleri. Sen de farkındasın aslında; içindeki hayat sadece şimdi’de gizli. Dedim ya rüzgarım ben. Sen bana yüreğini aç yeter. Üşütmeyen ama şöyle bir silkeleyip kendine getiren varlığımla hatırlatırım sana her daim kendimi, kendini...



*İlk yayın tarihi: 24/02/11’

12 sayfa ekleyen:

Vladimir dedi ki...

Daha önce kışın yayınlamışsın bunu ama bahara daha uygun geldi sanki. Ya da her mevsim başka bir duyguyu anımsatan bir yazı da diyebiliriz. Kışın okumam lazım tekrar :)

Parpali dedi ki...

Rüzgâr, bahar... ne güzel kelimeler değil mi bunlar. Ve ne çok yakışıyor kalemine.

Ebru dedi ki...

'sen bana yüreğini aç yeter' yetiyor değil mi başlamak ve bitirmek için.
Rüzgar değ emi saçlarıma.

Ateş Böceği dedi ki...

İyice tembel oldun sen..Tamam buda güzel ve fakat yeni yazılar istiyoruz yani :)

nil dedi ki...

bahar yenilenme mevsimi değil mi?..
gelsin ama artık layıkıyla :(

beenmaya dedi ki...

@Vladimir: baa da baharlık gibi geldi aslında o yüzden tekrar yayınladım ya :))

beenmaya dedi ki...

@Parpali: ne çok özlemişiz bu kelimeleri hele ki içimizdeki kıştan sonra...

beenmaya dedi ki...

@Nehir İda: aynen öyle...ve rüzgar hep değsin yüreklerimize...

beenmaya dedi ki...

@Ateş Böceği: al sana yeniz yazı ateşim böceğim bugün yayınladım hani neredesin?

:)))

beenmaya dedi ki...

@nil: yenileme ve yenilenme mevsimi gelsin artık tez gelsin hem de...

დომენიკო dedi ki...

Dear blog owner,
The image you have used in your post belongs to me and all rights are reserved on it. Unauthorized usage of my photos/images are not allowed without my permission.
Let me express my excitement that you liked my image and you decided to use it, but now please do one of the following: credit this image to the rights owner (me) or if you do not want to credit the author, please be kind to remove it.
If you wish to use any of my works in the future, do not hesitate to contact me on flickr or email me, I am open to sharing some of my works.
you can visit my Flickr page on the following links: http://www.flickr.com/photos/donshakal/ and http://www.flickr.com/photos/donshakal/3265700603/
Sincerely,
Levan Verdzeuli

beenmaya dedi ki...

@დომენიკო. Dear Levan Verdzeuli; thanks for your warning about your image. I thought that; using the name "flickr" under the image is sufficient. I want you to be sure that I am sorry about this situation. I remove your image from my post.

Sincerely...
Özlem Baki