Pages

ZAMAN/LA GEÇER (Mİ?)

19.09.2012




Zamanla geçer, derler. Geçer elbet. Ama, zaman geçer. Geçip gider üstüne bir çizik atarak. Bazen ekleyip sana, bazen senden birer birer çıkartarak. Zaman geçer gider hiç bakmadan ardına, geçmişe hiç takılmadan, seni hiç görüp duymadan. Ama sen geçmezsen eğer o zamandan, içindeki yaradan, acıdan, karanlıktan vazgeçip de kaldırmazsan eğer başını gökyüzüne, geçmez işte. Gerçekten bitmesi için zamanla değil, zamandan hiç değil, senden geçmesi gerek önce...

İşte sırf bu yüzden dostum öncelik sen olmalısın, öncelik sensin. Aşk, acı, hüzün, mutluluk kısaca hayat adına iyi kötü ne varsa onlar zaten en başından beri senin içinde. Sadece biri veya birşeyler gün yüzüne çıkarıyor içinde olanı. Evet dışarı çıkarmalarına, yaşamalarına ve yaşatmalarına izin ver. Ama senin içindeki hayatın, senin hayatının sahibi olmalarına sakın izin verme. Çünkü o sana ait sadece, bir başkasına değil. Bir başkası onu gün yüzüne çıkardı diye, asla böyle bir hakka sahip değil. Olamaz da...

Aynen öyle, yavaş yavaş çıkacaksın yüzeye. Ve evet, bazen yüzeye ulaşmak için dibe vurmak gerekir senin de dediğin gibi. Arada sırada tek bir sözle, tek bir bakışla yalpaladığın olacak. Yüzeye vardım sandığında, daha çok uzağında olduğunu fark ettiğin zamanlar olacak. Elinin, ayağının, aklının, yüreğinin uyuştuğu, tutmadığı anlar olacak. Sen geçmişi ardında bırakmaya çalıştıkça, geçmiş senin üzerine abanıyormuşcasına, boğuluyorum sandığın zamanlar olacak. Hatta ayağına takılı bir taş gibi seni tekrar dibe çektiği anlar da olacak. Ama eğer o taşı ayağına bağlayanın kendin olduğunu, en dibe inebileceğin gibi, istersen o halatı çözüp yüzeye çıkmanın da sadece senin elinde olduğunu unutmazsan o zamanların hepsinden geçer gidersin. Ve sen bunu yapabilirsin dostum. Sen bu güce sahipsin.

O yüzden içindeki deniz seni boğmadan, geçmişinde boğulmadan, çok geç olmadan çevir hadi başını tekrar gökyüzüne...


*Görsel: Deviantart


14 sayfa ekleyen:

Ateş Böceği dedi ki...

:)

Ateş Böceği dedi ki...

:) Keşke bunu yapa bilsem , yapa bilsek..

Ebru dedi ki...

Sağdan soldan alttan üstten baktım üsütme alınmak istedim de yok be mayam o güç galiba!

sufi dedi ki...

Zaman onu kullanmasını bilene en büyük ilaç, bilmeyene ise büyük bir katildir derler inanırım. için de bulunduğumuz durumun zıtlığını yarata bilirsek Aşk ile, o zaman değişmeye başlıyor baktığımız pencere. diye düşünüyorum. Aşk ile.

Yazgüneşi dedi ki...

öyle işte
geçen tek şey zaman aslında
izlerden söz ettim ben de
az önce
geçen bir şey yok
deforme izler halinde de olsa kalıyor herşey..
geçen tek şey
zaman ..

iyisimi kıymetini bilmeli galiba

beenmaya dedi ki...

@Ateş Böceği: :)))

beenmaya dedi ki...

@Ateş Böceği: en azından denemekten vazgeçmemeliyiz...

beenmaya dedi ki...

@Nehir İda: hem de çok güç be güzelim ama imkansız değil..diyorum en azından denememiz gerekir...

beenmaya dedi ki...

@sufi: evet aslında tamamen bizim elimizde, bizim yüklediğimiz anlamda, bizim bakış açımızda...

ve her şeyin olduğu gibi zamanın özü de AŞK aslında...

teşekkürler sufi...

beenmaya dedi ki...

@Yaz Güneşi: bir yerlerde okumuştum geçen gün; geçtiyse iz, geçmediyse yara oluyor adı diye...

cem dedi ki...

bi üst yazıda aklıma takılan sorulara cevap gibi oldu. Bi yol yöntem arıyorken insan, bazen iyi geliyor bu yol göstermeler.

Şimdi bi cesaret gökyüzüne dönmeli o zaman, yoksa boğazıma kadar suyun içindeyim, boğulacağım.

beenmaya dedi ki...

@cem: çevirmeli yüzümüzü gökyüzüne çok geç olmadan sevgili cem...

ben deniyorum, sen de dene...

Toz dedi ki...

Fazla gökyüzüne bakmayın ayağınız takılır :)Basit ve sade düşünmek lazım.Hep önünde bir örnek vardır anne ve baban.Onlardan fazla olamazsın sadece onlardan eğitimli veya bir konuya daha çok yönelmiş olabilirsin.Aynı esneme,aynı tempo,aynı düşünce yapısı en temel taşta.Bence tek farkın şansın.Şanslı olursan onlardan daha iyi olabilirsin.

beenmaya dedi ki...

@Toz: ben aklım fikrim gökyüzünde her daim demem yeterli sanırım...

teşekkürler yorum için :))