Pages

ARKADAŞLARIMA...

22.10.2008
“Bence arkadaşlık sadece arkadaşlıktır. Birini görmek size iyi geliyorsa, onu dinlemekten, ona anlatmaktan hoşlanıyorsanız, çirkinliği, aptallığı onu küçümsemenize yol açmıyorsa, güzelliği, zekası bir parça olsun sizi kıskandırsa da gurur duymanızı sağlıyorsa, onunla abuk sabuk konular hakkında bile sohbet etmek sizi rahatlatıyorsa, onu arama gereği duyuyorsanız, onu düşündüğünüzde yüzünüze rahat, geniş bir gülümseme yayılıyorsa sorun kalmamıştır. O kişi arkadaşınızdır. Onun zeki, aptal, iyi, yetenekli, kötü, zalim, kaba, nazik, güzel, çirkin, ünlü olmasının hiçbir önemi yoktur. Arkadaşlık bütün bu niteliklerin üstündedir çünkü. Yeter ki masumiyet kaybolmasın.” AHMET ÜMİT


Öncelikle beni layık görüp bana bu ödülü yollayan sevgili Muhabbet Çiçeği, Sufi Saja Ailesi, La Dolce Vita ve tnrzclk’e çok teşekkürler. Sürekli, her alanın kendine gönderen kişinin gönderdiği sayıdan 1 fazlasına yollayarak devrettiği DÜNYA ÇAPINDA ARKADAŞLIK ÖDÜLÜ’nü 4 ayrı kişiden aldığım için, bende sayıda sınır tanımadan sağ tarafta UMUR başlığı altında bulunan tüm arkadaşlarıma yolluyorum.



Teşekkür ederim arkadaşım olduğunuz ve arkadaşınız olduğum için...

52 sayfa ekleyen:

mr.paradise dedi ki...

gurur verici bir tablo :)

Adsız dedi ki...

Beenmaya asıl ben teşekkür ederim arkadaşım olduğun, beni de arkadaşlarının arasına eklediğin için...İyi ki varsın...

Adsız dedi ki...

çok incesin canım benim...

Cekingen dedi ki...

:)

Karōshi dedi ki...

Cömertsin Beenmaya:) Bir gün bira içelim birlikte:) yazılarını okumayı çok seviyorum ...

Adsız dedi ki...

yani şimdi bu al takke ver külah falan canım cicim bilmem ne.. yani suni gündem bunlar efendim.. kendimizi kandırmayalım. kimin kime ne faydası olmuş da seviyonuz birbirinizi.. saf/pure arkadaşlık diye bişiy yalan efendim.. insanlar birbirine ihtiyaç duydukları için beraber olurlar. Salt manevi çıkar için olanı makbulmuş gibi göstermenin manası ne?

dolayısıyla böle ahmet ümitin güzel ama ütopik laflarıyla beyninizi afyonalmayın.. gelin arkadaşsız olun.. kendinizin arkadaşı olun.. benliğiniyle barış olun.. benim gibi kişisel gelişimci ferrarisini satan öküz olun..

Ela'dan Mektuplar dedi ki...

Daha nice ödüllere diyelim...

Arzu Eylem dedi ki...

Arti 'arkadaş'??? kimdir, şaka mı yapar bilmiyorum ama böyle bir yazının altına o yorum hiç gitmemiş. Arkadaşlığın türü olduğu yalanı çıkar ilişkilerinin çarpıtmasıdır... Mış gibi yapmanın şeklidir. Evet maalesef hayatta öyleymiş gibi yapanlar vardır. Ama bunları telaffuz etmenin yeri bu sayfa değildir. Arkadaşlığın tek bir şekli vardır. Beenmaya hissetmiş, söylemek istemiş ne mutlu bizi de aurasının içine almış. Bir kişinin yazdıklarını okumak vakit alan ve de önemsemeyi gerektiren birşeydir. Kimsenin başkasını iplemediği bir durumda paylaşmaya istekli insanlar tanıdım bu aralar. Bundan değerli olan hiçbirşey yoktur.
Teşekkür ediyorum Beenmaya:))

beenmaya dedi ki...

@mr.paradise: teşekkür ederim sağolun :))

@maviye yolculuk: hatta sen sadece arkadaşım değil hayaldaşımsın da :))

@çalıkuşu: o senin incaliğin :))

@çağrı: :)) ya ben senin ismini yazamıyorum ama :((

beenmaya dedi ki...

@karöshi: bak bu bira fikrini tuttum ben. mutlaka gerçekleştirelim bunu :))

buraneros dedi ki...

Tıfıl çağlarda boyumdan büyük lafları göğsüme asıp öyle dolaşırdım :))...Bazılarını hala hatırlarım ve severim.Bir gün kendi karizmama karizma katsın diye şöyle buyurmuştum.Duymuşmuydum bendenmiydi valla bilmiyorum:))Ama konu arkadaşlık oldumu bir çok kişinin bana tescillediğini biliyorum:))Arkadaşa yüklediğim anlam çok ötelerde bir yerdeydi...Bak yine klavyeyi tutamıyorum;)Uzun lafın kısası şu kelamdı o:''Ben herkesin arkadaşıyım;ama herkes benim ''arkadaşım'' değil.''...Sen arkadaşımsın...

beenmaya dedi ki...

@arti: kıskanççç artiiii :)) valla Ahmet Ümit'in arkadaşlık tanımını okuduktan sonra aklıma direk sen geldin biliyor musun. hatta bu ödülü sadece sana vermeyi bile düşünmedim değil :))

biliyorum ki hissiyatımız karşılıklı o nedenle uzatmayı düşünmüyorum. ha ben illakı uyuzluk yapıp uzatıcam dersen o zaman kalan kısmını külahıma anlatıver :))

beenmaya dedi ki...

@ela'dan mektup: ödül böyle olacaksa eğer seve seve :)) hatta hepimize diliyorum ben. sevgiler...

Brajeshwari dedi ki...

bu ince teşekkür karşılıksız kalamazdı..İçinin tüm şeffaflığını yazılarında okuduğum ama kime,neye benzediğini bilmediğim bir arkadaşım var benim de..Yıllarca yan yana olduğun insanların bazen hislerini seni okuduğumda anladığım kadar bile bilmezken..Ne güzel..

İnsanların, şeffaflaşmak ve en ince düşünce yapılarını anlamak için yıllar geçiyor. Oysa burada kelimeler hep aramızı yapıyor, basamaklara gerek kalmıyor. Seni bu ekrandan bize ulaştıran kelimelerine de teşekkür ederim..

beenmaya dedi ki...

@Bugünü Yaşama Arzu'su: Arzu'cum inceliğin sözlerin için asıl teşekkürler benden...

Arti arkadaşıma gelince bizim iletişim tarzımız böyle kendisiyle. birbirimizden ziyade birbirimizle uğraşmayı severiz :))

beenmaya dedi ki...

@buraneros: desene çok şanslıyım ben :))

beenmaya dedi ki...

@brajeshwari: gerçeğin bile gitgide sanallaştığı bir zamanda sanaldan gerçek yüreklere dokunuyor olabilmek gerçekten çok güzel. önemli olan "dokunabilmek" değil mi zaten. kelimelerimizle o bağı kurabilmek...hislerimiz karşılıklı dememe gerek yok sanırım ben daha önce kelimelerimle o güzel yüreğe iletmiştim bunu...asıl teşekkürler benden orada bir yerde olduğunu bildiğim varlığın için...

buraneros dedi ki...

Yoksa ben mi?:))

Adsız dedi ki...

ödülü versen de almam, ne o kendini ödül dağıtan otorite yerine mi koyuyosun bi de utanmadan?
not: aynı şeyi nobeli kazanınca da yaparım , tabi önce para ödülünü banka hesabımda gördükten sonra :)

iletişim tarzını sevsinler. Ben senle uğraşmadığım gibi bunun sevdiğim bir eylem olduğunu nerden çıkardın? nefretle besleniyorum ben. he diyeiblirsinki nefreti seviyosun. derimki: yooo nefretten de nefret ediyorum...

bilmem nerene anlattım: kulağına mı külahına mı?

Headline dedi ki...

sen benim de arkadaşımsın...ama bunun nasıl gönderildiğini bilmiyorum...

ABİ dedi ki...

ben de teşekkür ederim.. o listede olduğum için..
sevgiler.

beenmaya dedi ki...

@buraneros: ben daha çok :))

beenmaya dedi ki...

@arti: al işte yukardaki tanıma ne kadar uygun bir şahsiyet olduğunu bir kere daha göstermiş bulundun dost canlısı artiii.

özer bal'ın şiiri geldi bak şimdi aklıma;

sana yüklediğim anlamları
senmişsin gibi düşünme
aldanırsın
sen o anlamlarda
sadece bende varsın
ben seviyorsam
sen bahanesin...

ben senin her halini seviyorum ben artiiii...gerisi hikaye hatta sende öyle :))

beenmaya dedi ki...

@arzupınar: göndermesen de olur. biliyor olmak yeter :))

beenmaya dedi ki...

@abi: teşekkürler ve sevgiler benden...:))

Sycorox dedi ki...

Çok teşekkür ederim canım benim...

Adsız dedi ki...

o zaman aynısının tam tersi de olur ki, bu makbul ise tersinin de makbul olması lazım..

sadece sevmemek için sevmemek :)
sadece sevmemeyi istediği için sevmemek.. ne kadar çarpık duygular bunlar gördüğün gibi.. sen gel aklın yolu bir, bırak bu şiirleri, eternal-friendship ayakalarını falan..
Seni salt beyin olmaya davet ediyorum. İcabet etmen icap eder..hani davet eden benim ya gerisi hikaye..

beenmaya dedi ki...

@sycorox: bişiler değil :))

beenmaya dedi ki...

@arti: kelime cambazlığı yaparaktan konuyu karıştırma şimdi arti efendi. papatya falı bakmıyoz burada seviyo sevmiyo diye. seviyom dedim bitmiştir falı da papatyayı da seni de yerim icabında bu kadar :))

salt beyin kısmına gelince bende hem yürek hem de beyin var be arti. bu ikisi aynı anda her şahsiyette olmaz söylememe gerek yok sen zaten bilecek zihniyete sahipsin zannımca :)) şimdi yüreği ekarte edip sadece beyine taşınsak bünye kaldırır mı bilemedim bu yaştan sonra hıı. yoksa devete icap etmemek anlamında değil yani...

vili dedi ki...

Teşekkür ederim. Ödülüm için :)
Bu ödülü almamda ki katkılarından dolayı gösterdiği yakınlık ve incelikler için maya'ya da teşekkür ederim. Saygılar, sevgiler :))
Şımaran vili..

beenmaya dedi ki...

@vili: dilediğin kadar şımarabilirsin. hakediyorsun çünkü :))

Adsız dedi ki...

peki bakalım.. ben seni uyardım..

alacarte yemekler yemeği bildiğin gibi bişiyleri ekarte etmesini de bilirsin canın istese.. paşacanın/(bahçen :) ) bilir..

ben şimdilik gidiyorum yine.. döndüğümde terso bişiyler görmiyim..

beenmaya dedi ki...

@arti: vallaha yiğidi öldür hakkını ver misali güzel laf ettin be arti efendi. saygıyla eğilirim ve üzerine daha da bişi demem. dersem ayıp olur. kendimizi ve haddimizi biliriz evvelallah :))

buralardayız biz. sen de fazla açılıp da boğulmayasın sakın :)) senden öte terso bişi var mı ki yokluğunda olsun yahu :)) haydin görüşürüz...

Selin dedi ki...

çok teşekkür ettim :)) pek mutlu oldum görünce, sonra da "tanımadığın insanların sevimli yazılarını okuyup gülümsemek ne güzel bir şey" diye düşünüp bir daha mutlu oldum, sanırım mutlu olmaya yer arıyorum ben bugün :))

beenmaya dedi ki...

@sLn: hep mutlu olman ve gülümsemen dileğiyle o halde :))

๑ ★ prettyinpink ★ ๑ dedi ki...

çok mutlu ettin beni akşam akşam beenmaya. teşekkür ederim.. =)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım benim, bu ödüle layıktın zaten. Ben teşekkür ederim asıl.Öpüldün.

beenmaya dedi ki...

@prettyinpink: sadece akşam akşam değil hep mutlu ol hep mutlu kal emi :))

@muhabbet çiçeği: çiçeğim sen de öyle...sevgilerle...

Adsız dedi ki...

ben umur başlığı altında değilim ama blograzziden yolamışsın teşekkür ederim :) ben de buradan cevap vereyim senin sayende öğrendim bu konuyu :)

beenmaya dedi ki...

@aylak adam: olmaz olur musun varsın elbette. daha doğrusu ben ortalığı karıştırıp sayfa düzenini değiştiricem diye bazı şeyleri silene kadar vardın :(( ama artık yine varsın :))

My little Montenegro dedi ki...

Güzel bir adımı sanki pek çok kişi ile aynı anda atıyor hissi gibi bu...Senkronu doğru ve samimi...Küçük bir payda da bukadar insanı memnun etme başarısı bu teşekkür ederim ARKADAŞIM...

beenmaya dedi ki...

@agnus dei: o adımın bir parçası olabilmek ne güzel :)) sevgiler arkadaşım...

siminya dedi ki...

Senden gelen diken olsa hediyedir benim için kırmızım

beenmaya dedi ki...

@siminya: benden sana elimde avucumda ne varsa en güzeli gelir siminim...

Seyyah dedi ki...

iştee geldiim, çok güzel bir hoşgeldin hediyesi oldu bu.. çok teşekkür ederim canım:)) ama seni tanımış olmak daha güzel bir hediye, sevgiler..

beenmaya dedi ki...

@nily: teşekkürler benden canım hoş geldin ve hep olman dileğiyle :))

Hülya Konar dedi ki...

senin gibi her yazısı "kalite ve samimiyet" kokan birisinin takip ettikleri arasında olmak benim için bir keyif,bir mutluluk sevgili beenmaya.

sevgi ve huzur dileklerimle.

Adsız dedi ki...

aldigim en guzel en anlamli odul olsa gerek. ki veren kisi melek gibi olunca ve benim iste 'benim arkadasim' diyebildigim kisi olunca, yuzume yine tatli bir tebessum yerlesiyor. tesekkur benden, canimsin benim, unutma emi :)

beenmaya dedi ki...

@hülyakonar: canım malum sebepten ötürü geç cevap verebildim çünkü anca ulaşabildim bloguma. hislerimizin karşılıklı olduğunu söylememe gerek var mı bilmiyorum. sevgiler selamlar....

beenmaya dedi ki...

@beautiful disaster: o tatlı tebessüm hiç eksik olmasın yüzünden emi. özletiyorsun kendini çok biliyorsun değil mi...

7.oda dedi ki...

çoook gerilerden takip edebilsem de seni :) teşekkürlerrrrrr :)

beenmaya dedi ki...

@7.oda: ben seviyorum senin bu geride kalma hallerini. gözden kaçırdığım, farkına varamadığım yada şu anda daha başka düşündüğüm şeyleri fark ettiriyorsun bana. anlayacağın seni bilmem ama ben memnunum halimden :)))