Pages

GÜNEŞİ GÖREN VAR MI?

17.03.2009
Doktorlar, Bir Bulut Olsam, Arka Sokaklar, Gece Sesleri, Yol Arkadaşım, Son Bahar...Bunlar çeşitli tv kanallarında akşam kuşaklarında yayınlanan dizilerden sadece bazıları...Kimileri ünlü edebiyat romanlarımızın güncel ve daha trajik bir formatta ele alınarak dizileştirilmiş hali, kimileriyse yabancı tv kanallarındaki bazı dizilerin türçe versiyonu...İçlerinde seyrettiğim yok ama isimlerine bazılarını annemin de seyrediyor olmasından dolayı aşinayım...

Güneşi Gördüm ise Mahzun Kırmızıgül’ün Beyaz Melek’ten sonraki 2. yönetmenlik denemesi olan film. Beyaz Melek filminin çekimleri sırasında 75 yaşındaki bir amcanın anlatığı öyküden yola çıkarak filmin senaryosunu yazdığını söyleyen Kırmızıgül aynı zamanda filmin yönetmeni ve de oyuncularından biri. Film gerek hassas bir noktaya değinen konusu, gerekse Altan Erkekli, Demet Evgar, Ali Sürmeli, Emre Kınay, Erol Günaydın, Menderes Samancılar, Nurseli İdiz gibi güçlü isimlerin yer aldığı kadrosuyla da dikkat çekmekte. Beyaz Melek’le yönetmenlik konusunda genel olarak olumlu eleştiriler alan Mahsun Kırmızıgül’ün bu filmini henüz seyretmedim ama seyredilecekler listemde yerini almış durumda...

Buraya kadar herşey normal. Peki ya bundan sonrası ve ben bunları niye yazdım...

Son birkaç gündür blogumun ziyaretçi sayısı tavan yapmış durumda. Hit ve ziyaretçi sayısı gibi konuları gerçekten önemseyen biri olmadığımdan bu konu çok da dikkatimi çekmedi. Ta ki bu ziyaretçilerin yukarıda ismini saydığım dizi ve Güneşi Gördüm filmini arayan insanlar olduğunu fark edene kadar...Aranılan kelimelere baktığımda “Doktorlar Dizisi”, “Arka Sokaklar 46. bölüm izle”, “Güneşi Gördüm tüm filmi izle” (ki kendisi şu anki saat itibariyle 162 ziyaretçi sayısı ile liste başıdır) vb kelimelerle karşılaştığımda kendi kendime nasıl yani diye sordum.

Çok sevgili arkadaşlar -ya da bu arkadaşları bir şekilde bana yönlendiren çok sevgili google mı demeliyim bilemedim ama- özellikle içe dönük, sorma, sorgulama hatta çoğu zaman öyle olmadığım halde (tanıyanlar bilir) depresif yazılar yazan birinin sayfasında bırakın bu filmi yada dizileri güneşin g’si bile yokken buraya niye gelirsiniz, ne ararsınız, neye bakarsınız sahiden merak etmekteyim. Aradığınızı bulamadığınızda yaşadığınız hayalkırıklığının acısını benden çıkartırmısınız, “ne işim var yahu burada benim” diye söylenerek “bu hatunda kimmiş böyle amma saçmalamış ha” diye düşünürmüsünüz? Yoksa kazara geldiğiniz gibi hiç oyalanmadan koşarak kaçıp gidermisiniz sayfamdan?

Biri bana söyleyebilir mi ben göremedim de, sahiden şimdiye kadar bu sayfalarda güneşi göreniniz var mı?

Bu arada bahsi geçen dizi ve film isimlerini yazarak fırsattan istifade binlerde dolanan ziyaretçi sayımı da onbinlere, yüzbinlere taşımak niyetindeyim bu da aramızda kalsın...

44 sayfa ekleyen:

Seyyah dedi ki...

:))uyanık seni...

güneşi görmek nereden baktığına bağlı aslında.. senin depresif diye tabir ettiğin yazıları okurken sol köşeden bir güneş bakıyor bana, biraz düşünceli ama olsun:)

Arzu Eylem dedi ki...

Ben bu sayfayı her açtığımda güneşi görüyorum ki... o güneş senin derin duygularını yaşattığın kalbin ve onları bize yansıtan güzel gözlerin mayam:))
Sormana ne gerek var?
Diğer soruya geçebilir miyiz?

Uzağa Giden Kadın dedi ki...

Bu hiç olmayan şey öyle apansız
geldi ki, hep kalakaldım orada
bilmeden ve kimse beni bilmeden
bir koltuğun altına saklanmıştım.
Geceleyin yolumu yitirmiş gibi.

Pablo Neruda/çev: Sait Maden

Evren dedi ki...

blog sahibinin güneş kadar sıcak olmasından olmasın sakın... ya da güneş kadar ışıltılı bir yüreğin sahibi olmansındandır... olamaz mı yani???

Ateş Böceği dedi ki...

Görmez olurmuyuz güneşi senin yazılarında depresif olman güneş gibi ışık saçmana engel değilki tatlım ...

Belgin dedi ki...

seni uyanik, seni, demek ziyaretci sayini böyle yükseltmeyi düsünüyorsun he:)
Buna hic ihtiyacin yok:)

buraneros dedi ki...

Parmak kaldırıyorum...Ben bu sayfalarda hep güneş gördüm,çoğu zaman öyle kamaştıki gözlerim, öyle yani:))Bunu içtenlikle söylüyorum...Bilenler bilir; ben bilirim:)))Ki google'da benden aşağı değilmiş demek :)))

Maryjade dedi ki...

he bacım he gördim oni,ahanda sayfada parlıyor da!...koymuşsin da resmini tamamdır,olmuştur bu iş heee,tavana furir de furir senin ziyaretçilerün artık..hadi gal saglıcakla emi bacim...:-)
(e böyle arama yapanlara böyle cvp be güzelim!)

Enis Diker dedi ki...

http://proleterpalas.blogspot.com/2009/03/biz-ne-gunesler-gorduk.html

guguk kuşu dedi ki...

Mayacım, ben seni hiç de senin tariflediğin biri gibi hayal etmemiştim. acaba kendine bu etiketleri sen mi yapıştırıyosun?

Arzu Pınar dedi ki...

benim de siteme gelenlerin google da neler aradıklarını bir bilsen, kızı yatağa atmayı arayanın yönlendirildiği sayfa spritüel yolda tuzaklar olmuş iyi mi.

ben bu dünyanın düzenini eleştirmekten sıkıldım. varsın gelsinler, belki içlerinden birisi geri kalan yazılara da şöyle bir göz atar.güneşi senin sayfanda bulur, belli mi olur.

coffeé dedi ki...

güneş görünmez olur mu hiiçç? :)

peki ya kilis'i arayanlar n'olucak?? :)

Damlo dedi ki...

haha
annen bence izlediği dizileri çaktırmadan sen yattıktan sonra bilog aralarına sıkıştırıor :D:D

bence geçmişe yönelik bi kontrol yap sen :Pp

ABİ dedi ki...

bana yönlendir annem..:))) ben de var "güneşi gördüm".. zaten ben de de düne kadar hit 200 küsur filandı..
bu arada orijinal müzikleride geldi ama paylaşamıyom tabi ki. kanunen tabi.

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Ben senin sayfalarında hep güneşi görürüm bir şekilde Beenmaya'cığım, bu bazen az bulutlu ve açık, bazen parçalı bulutlu çoğu kere de tam güneşli şeklinde olur. Google bile fark etmiş demek ki:))
Ne güzel, sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

çok hoş ya...

yüzbinlerde yolun açık olsun... :)

feanor dedi ki...

yavru senin sayfan alışkanlık yapıyor ki :)

dizi arayıp gelip bir kaç yazını okusaydım eğer; sayfayı yer imlerine ekleyeceğimden eminim :)

seviyorum seni kırmızı güneş :)

Emrah ATİK dedi ki...

Google abinin istatistik servisi var, arada benim de başıma geliyor böyle patlamalar... Hemen koşup soruyorum google abiye kimdir bunlar diye:) Cevap basit, siteden hemen çıkma istatistiklerini fırlatan gençler olarak kaydediyor google bu şahısları:)
Sallamamak en güzeli:) Boşverin siz bunları devamedin kendi tarzınıza... Biz takipteyiz:)
okumadan da çıkmıyoruz:) istatistikler bize de sadık okur diyor:)

Adsız dedi ki...

ben de diyorum benim blogun yorum sayfalarında eksik bişeyler var, beenmaya yokmuş meğer :)

ben de bi kere bloga kimin ne aratarak geldiğini yazmıştım. o günden sonra orda yazılanlar yüzünden bol bol ziyaretçi çekmiştim.

beenmaya dedi ki...

@Nily: hımm henüz kararmamışım demek tam olarak. ya o resimden korkan bir arkadaşım var biliyor musun kaldır onu çok korkunç görünüyorsun diyor. sahi o kadar beter mi :))

@Arzu'm: cevap alınmıştır. ben güneşim. başka da soru kalmamıştır :)))

@Uzağa Giden Kadın: çok ama çok güzeldi. güneş gibi...sağolasın...

@Evren: pek sanmıyorum ama bu gidişle oldurcaksınız yahu :)))

Brajeshwari dedi ki...

Ben "çılgın Dostlar" isimli animasyon filmini ararken, bloğunuza düştüm. Sayfanızdaki sıcaklık ve ışık gözümü aldı.Ne bu böyle derken baktım ki " ben güneşi gördüm"..

beenmaya dedi ki...

@Ateş Böceği: aslında depresif falanda değilim be güzelim sadece fazla kurcalıyorum orayı burayı en fazla da kendimi rahat duramıyorum işte ne yapayım :))

@Belgin: bu daha başlangıç. google tarihinde rekor kırmak gibi bir niyetim var be güzelim :))) bu arada az buçuk beni tanımayan ciddiye alacak bu yazdıklarımı ama neyse :))

@buraneros: demek ki google sizden öğrenmiş izimi hay allah :))

@Maryjade: sağolasın bacım eyvallah :)))

beenmaya dedi ki...

@Enis Diker: şimdi okudum yazıyı hatta filmi izlememiş olsam da genel düşünceme yönelik bir de yorum bıraktım. çok teşekkür ederim sevgiler :)))

@guguk kuşu: bak biraz daha deşersen gerçek yüzüm çıkacak ortaya kurcalama yahu kurcalama :)))

@Arzu Pınar: güneşi değilse bile kendine dair tek bir kelime bulan varsa elbette ne mutlu bana sevgili Arzu :))

@coffeé: onu unuttum sanma. ayrı bir yazı serisi olarak hazırlanıyor şu anda. kilis'in coğrafik, sosyolojik, fizyolojik her türlü araştırmasını yapmaktayım güzelim :))

beenmaya dedi ki...

@eğreltiotu: valla bilgisayar biliyor olsa baş zanlı olacak ama bilmiyor ki :)) geçmiş mi dedin yok onu hiç karıştırmayayım yoksa çıkamam işin içinden :))

@Abi: o zaman kırışalım kardeş payı. yarısı senin yarısı benim ne dersin :)))

@özlem: sağol be güzelim :))

@çalıkuşu: yüzbinler yetmez çalıkuşum daha fazlası daha fazlası :)) ya sahiden biri ciddiye alacak bu yazdıklarımı bu gidişle :))

beenmaya dedi ki...

@feanor: sağolasın be güzelim ama bu durum alışkanlıktan ziyade absürd bir durum daha çok :)) bu arada insanlar artık dizileri tv den değil ciddi ciddi netten seyretmeye başlamış bak bununda farkına vardık böylece :))

@Emrah Atik: aslında böyle şeylere takılmam hatta öyle sık sık ziyaretçi sayısına da bakmam da son birkaç günkü yoğunluğun sebebini merak edince ve işin nedeni de ortaya çıkınca şaşırdım tabi :)) çok teşekkür ederim bu arada sevgiler :)))

beenmaya dedi ki...

@rectoa: arkadaşım meşgul etme beni lütfen gelen giden var görüyorsun işim başımdan aşkın :)))

@Burcu'm: ay ben sizi çok sevdim. iyiki düşmüşsünüz buraya sakın gitmeyin emi :)))

imza: güneşi gördüğü söylenen dizi manyağı blogyazarı

Pilli Petro dedi ki...

süpermiş :) sen o arananları izle merak et diye kanalların reyting servisi yaptırıo bunları :)
e etkili de olmuşlar bak :)

ulan artık en son ben yorum yazabiliyorum öhööööö :((((

Böcek dedi ki...

izledikten sonra da eleştirilerinizi okumak isterim:)

LoLLa dedi ki...

hhhhiiiyyy su adami gordum resimde direct kapattim sayfayi :s :))
dayanamadim geri geldim gulucukler icndeytim simdi :)) eheue mahsun kırmızıgül (yeni yönetmen), güneşi arayanlar (zor o artık) ve senin bayildigim blogun; bagdastiramadim ama sormak lazim belki ucundan kosesinden vardir bi akis ;))

akis = eko, yansima bla bla bla :))

hani Ş yazmayi beceremiorum ya (utangacSmileÖpücüklü:))

LoLLa dedi ki...

durr aklima geldi benim blogumu da adamıArayipBulamayanKadin diye bi film varsa oraya yonlendirsek diorum benimki tam uyuyo bak oyle bi film bulursak eheueheue hhhooff cok mutsuzum ve hala asigim :'(

tutsak dedi ki...

http://www.onlinewebstats.com
Kaç gündür internetim bağlı olmadığında girdiğimde bir bakayım dedim aynı şey benim de başıma geldi ancak sonnra farkettim ki webstats sitesine login yapmadan girersen demo olarak verdiği sayfada yüzlerce kişinin film isimlerinin aqradığını göüyorsun ama maalesef o sizin bloğunuza uğrayan kişilerin listesi değil.:))
Ama bişey var bu blogda parlayan güneşi bilenler biliyor zaten söylememize gerek yok sanırım.
Sevgiler

beenmaya dedi ki...

@böcek: peki söz vermeyeyim ama en azından denerim :))

@Bekriya: valla az önce tutsak'ın yorumu geldi ki bütün hayallerim suya düştü. meğersem o genel bir göstergeymiş yani oralardan bana gelen giden varmış gerçi buldum ama o kadar çok yokmuş bak şimdi ya nasıl üzüldüm. sona kaldın ama bak asıl haberi de sen duydun işte naber :)))

beenmaya dedi ki...

@LoLLa: aşık ve mutsuz prenses neden aşık ve bir o kadar da mutlu olamıyorsun sen bakayım...

beenmaya dedi ki...

@tutsak: ama oldu mu şimdi bütün hayallerimi suya düşürdün sen, hevesimi kursağımda bıraktın, yaşama umudumu bitirdin :)))

şaka bir yana sağolasın bilgi için. yani işin içinde bir tuhaflık vardı zaten :))

güzel sözlerin içinde ayrıca teşekkürler sanırım katılın artık aramıza hoş geldin bu arada tekrar ve sevgiler :))

sufi dedi ki...

Güneş de kahve gibi bahane olmuş canım.Sana gelip de ayrılabilen varmıdır bilmem.Ben de güneşi görmedim.Görünce ben de mi yazsam acaba. Bizde zeitgeisti basmıştık, hala rekor seviyede o izleniyor.Yazılarımızı okuyanlar da herzamanki gibi sevgili blog dostlarımız.Sevgilerimle dilek.

beenmaya dedi ki...

@sufi: bahaneye ne gerek var benim yüreğim size her zaman açık zaten sevgili dilek. öpüyorum o güzel yüreğinden...

Pilli Petro dedi ki...

asıl haberi ben an itibari ile şu yorumu yazmadan önce öğrendim.sonluktn bişi değişmedi yani :)

beenmaya dedi ki...

@Bekriya: evet ya olmadı bu böyle hep son, hep sonda :))

LoLLa dedi ki...

hıı simdi gordum sorunu :(

bi adam, sevmeyen ama sevdigini sanan yahut sandıran,,

bi kadın,,
çok seven, gercekten seven, taparcasına seven,, sevgisinden gitmelere kalkan, eksilmesin diye..

sen yorumla bana da :'(

beenmaya dedi ki...

@LoLLa: ne denir ki bilemedim...en iyisini yaşayan bilir. ama sonuçta kadının eğer tek başına çift kişilik yaşama çabası önce kendine sonrada etrafına zarar vermeye başladıysa o zaman belki de gitmek gerekir...:(((

Unknown dedi ki...

halihazırda okuma sevgisi bulunan herhangi biri senin depresif diye adlandırdığın yazılardan herhangi birini okursa müptelan olacaktır beenmayacığım...
hadi güneşi görelim biz :))

beenmaya dedi ki...

@Serzeniş Meraklısı: hımm sabah sabah ne güzel bir iltifat bu böyle teşekkür ederim canım :)) hadi görelim güneşi :))

Vladimir dedi ki...

Güncel bir konuda, ya da diziler konusunda google da araştırma yapanların yolu senin bloguna düşüyor. Ne güzel. Bense hala, aylardır hala "Nükhet Duru'nun soyunuk resmi"ni arayan vatandaşın ısrarından vazgeçmeyişini izlemekteyim. Öyle bir resim bulsam koyacama sayfaya bari meraklısı muradına ersin diye. :))

beenmaya dedi ki...

@Vladimir: aslında tutsak beni uyardı ben biraz fazlaca üstüme alınmışım o kadar gelen giden yokmuş be arkadaşım :))

ama senin durum daha da vahimmiş. bende bir araştırayım bakayım birşey bulursam haberdar ederim seni :))

bu arada nereden geldi aklıma ama babam nedenini bilmediğim bir şekilde -ki kendi de sorduğumuzda asla tatmin edici bir cevap veremezdi belki kendi bile bilmiyordu ya neyse- nükhet duru'yu sevmezdi...