Pages

BİR MASAL YAZDIRMAK...

10.08.2009
Geçti oturdu karşıma davetsizce. Küçücük gözlerinde kocaman sorular vardı. Kimbilir yüreğinde hangi kara bulutlar...Sonra aniden sizin oralarda gökyüzü mavi mi hep, diye sordu bana. Çocuklar mutlu mu; oynuyorlar mı sokak aralarında? Kitap sayfalarında hayaller kuruyorlar mı? Gidecek okulları var mı, defterleri, kalemleri, renkli boyaları? İstedikleri zaman şeker yiyip, balonlarını korkusuzca gökyüzüne bırakabiliyorlar mı? Sizin oralar çok mu uzak bizlerden? Sizin oralardaki çocuklar bizlerden çok mu farklı?

Daha soracaktı belki ama benim sessizliğim suskunluğu oldu, eğdi başını. Hem sorsa da ben cevapsızdım zaten. Ona değil, ondan önce kendime. Neden sonra bana bir masal anlat, dedi aniden gözlerini yeniden dikip gözlerime. Masalın içinde uzak diye bir yer olmasın. Gökkuşağı olsun mesela, çocuklar olsun sonra her biri mutlu, rengarenk. Şekerleri, balonları, kalemleri, kitapları, sayısız hayalleri, oyunları olsun. Barış olsun içinde, umut olsun. Bana anlatabileceğin böyle bir masalın var mı?

Benim masallarım var elbet dedim ama eskilerde, çok eskilerde kaldı. Şimdi yeni masallar anlatmak, yazmak lazım. Hem bence sen kendi masalını kendin yazmalısın. Nasıl der gibi baktı yüzüme. Bir kalem bir defter uzattım ellerine. Sen yaz ki o masal sadece kitaplarda, anlatılarda, kulaklarda, yüreklerde kalmasın. Sen yaz ki gerçek olsun, gerçekten yaşansın. Aldı kalemi defteri eline, yazacağım dedi. Mavi gökyüzünden inip önce gözlerine kondu, sonra yüreğine. Kocaman gülümsedi. Teşekkür etti sessizce kalkıp giderken ve ardında yazılacak ve gerçekleşecek olan yepyeni masalların izlerini bıraktı.

***Bundan öncesine dair kaybettikleri zamanları, oyunları, umutları telafi edemeyiz belki. Ama bundan sonrasına dair tek bir defter ve kalemle bile yeni ve kendilerinin yazacakları ve gerçekleştirecekleri masalların kahramanları olabiliriz. En azından bunu yapabiliriz öyle değil mi?

AYRINTILI BİLGİ İÇİN LÜTFEN; BİR KALEM BİR DEFTER KAMPANYASI

18 sayfa ekleyen:

Ateş Böceği dedi ki...

Önemli olanda bu değilmi .Masal okumak değil masal yazdırmak olmalı amacımız.Kolayı değil asıl zoru başarmaktır yaşadım diye bilmek için bir kallemle bir defterle belkide bilinmeyen bir coğrafyada ufacık bir adımla bir çocuğun hayallerini gerçekleştirebilmektir insan olmak ve sadece bir çocuğun gözlerinde ki ışıltı oldum diye bilmek için bir defter ve bir kalem yeterliydir belkide..

Uzağa Giden Kadın dedi ki...

Canım arkadaşım..

33 KÖY, 3003 ÖĞRENCİ İÇİN ELE ELE KAMPANAYSI'na verdiğin destek için çok teşekkür ediyorum.

İnanıyorum ki senin gibi yüreği güzel dostlar bir araya geldi mi ÇOCUKLAR için hemen her şeyi yapabiliriz.

Bu sayfaya gelip snei okuyan tüm dostlara sesleniyorum.

1 defter, 1 kalem ne olur ki demeyin. Hiç bir şeyi olmayan biri için kalem sahibi olmak çok özel bir şeydir.

Az diye bir şey yoktur. Yüreğinizce gelin yeter

Herkese sevgilerimle.

1MK Editörü: Uzağa Giden Kadın

Belgin dedi ki...

Umarim bütün cocuklara kendi masallarini yazmak icin kalem defter veren eller cokca bulunur:))
Rengarenk masallari olsun cocuklarimizin:))

Seviyorum seni Mayam:))

Brajeshwari dedi ki...

Canım
sen sivil toplum hareketleri için harika bir meleksin.Daha öncede bu anlamda yazdığın bir çok yazın aklıma geliyor.Her kelimeni seviyorum ama özellikle bu yazılarında insanı teğet geçmeyen, yardım dilemeyen, yüreğine dokunan, hissettiren ve harekete geçiren çok özel yazılar...Bu anlamda kurabildiğin empatiyi, onu yazıya döküşünü ve harekete geçişini seviyor ve çok takdir ediyorum.

onlarında bir defter kalemi olsun, bizim gibi hikayelerini yazsınlar istiyorum....

İDEA dedi ki...

MAYAM,
Birimiz kalem olsak birimiz de kagit.

cinar dedi ki...

tüylerim diken diken oldu ya. Kelimelerim tükendi.

cem dedi ki...

Medyanın bizlere empoze ettiği sahte hatta siyasete karışmış çocuk sevgisinden sıkılmış bir adam olarak, ihtiyaçların bu denli samimiyetle anlatılması gereğini vurgulamak lazım..

samimiyetin için sağolasın beenmaya..

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Çünkü her çocuk farklı bir hayattır ve hepimiz biliyoruz ki ,çocuklar geleceğimizdir.
Sevgilerimle...

beenmaya dedi ki...

@Ateş Böceği: emin ol yeterli Ateş Böceğim. çok daha fazlasını bile yapabiliriz hatta ama bu kadarı bile yeterli küçücük bir yürek için...

beenmaya dedi ki...

@uzağa Giden Kadın: canım Şebnem asıl teşekkür gözleri kapalı yüreğime bakmayı bakmakla kalmayıp görmeyi gösterdiğin için benden sana...sağolasın iyi ki varsın...

beenmaya dedi ki...

@Belgin: rengarenk masalları olsun evet kendilerinin yazıp gerçek yaptığı...bende seni canım benim...

beenmaya dedi ki...

@Burcu'm: canım benim çok teşekkürler güzel sözlerin için. yazılacak öyle çok hikayeleri var ki aslında sadece biraz destek görmeleri gerek bizlerden öyle değil mi...

beenmaya dedi ki...

@İDEA: olalım İDEA'm küçücük yürekler tarafından yazılan yepyeni masalların kahramanları olalım hatta...

beenmaya dedi ki...

@cinar: tükenmesin kelimelerin daha yazacak, paylaşacak, birbirimize fikir verip destek olacak çok şeyimiz var :)))

beenmaya dedi ki...

@gereksiz adam: samimiyetimi görüp farkına vardığın için asıl ben teşekkür ederim sana...

beenmaya dedi ki...

@özlem: aynen öyle arkadaşım. geleceğimize destek olmamız lazım...

Lupelyan dedi ki...

Hayal kurulmayan, yeni masallar yaratılmayan bir topluma dönüşüyoruz. Bunun sonucuda herkese bir antidepresan..
Oysa çocuklarımızın beyinleri çoğunluğu şiddet içeren çizgi filmlerle ve onların mantar gibi üreyen oyuncaklarıyla meşgul edilmese, düşünmeyi, hayal kurmayı ve hayallerinin peşinden gitmeyi öğretebilsek onlara, bu dünya herşeye rağmen direnecek ..

Yüreğine, kalemine sağlık. Bende bu kampanya için nasıl destek olabileceğimi düşüneceğim. Sadece bir defter ve kalem almaktan fazlasını yapabilirim gibi geliyor. Sevgiler..

beenmaya dedi ki...

@Lupelyan: ne güzel demişsin; bir defter bir kalemden fazlasını da yapabiliriz aslında hepimiz ama en zından bir defter ve bir kalemle de yepyeni masalların başlangıcı olabiliriz öyle değil mi

çok teşekkürler sevgiyle...