Pages

ARADAKİ FARK???

21.04.2010

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi. 25 yaşındaki İzzat Sapil ilişki yaşadığı sevgilisinden hamile kalıyor ve bir süre sonra sevgilisi askere gidiyor. 9 ay boyunca hamileliğini ailesinden gizlemeyi başaran genç kadın sancıları tutunca durumu ailesine anlatmak zorunda kalıyor. Aile doğum için Çorlu Devlet Hastanesi’nde görevli Kadın Doğum Uzmanı İpek Kadıoğlu’nun özel muayenehanesine gidiyor. Doktorla belli bir miktar para üzerinden anlaşma sağlanarak 14 Nisan’da bebeğin kayıtlara geçirilmeden doğması sağlanıyor. Aslen Kars Sarıkamışlı olan Sapil ailesi namus meselesi olarak gördükleri bu olayı 2 günlük kız bebeği boğarak öldürüp, evin bahçesine gömerek ve üzerine beton dökerek çözüyorlar. 2 günlük kız bebek ölüyor ve namus temizleniyor. Tüm bu olaylar, kimliğini vermeyen bir kişinin telefonla yaptığı ihbar sonucunda ortaya çıkıyor. Şu anda anne ve anneanne ile para karşılığı kayıtsız doğum yaptıran doktor hapiste. Vücudu betonla kaplı 2 günlük kız bebeğin cesedi ise otopsi için adli tıpta.

***

Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Bayatlar Köyü. Daha yeni doğum yapmış ve 7 yavrusu olan av köpeği Barak, sahibi emekli orman işçisi Mustafa Doğru ile ormana gezmeye gidiyor. Bir süre sonra Barak, kendi gibi yeni doğum yapmış bir domuzu kovalamaya başlıyor. Ağzında kendi yavrusunu taşıyan domuz, kovalamacadan sonra yavrusunu bırakarak kaçıyor. Mustafa Doğru ise ormanda tek başına bırakırsa öleceğini düşündüğü yavru domuzu alıp evine götürüyor. Bir süre sonra domuz yavrusunu köpeği Barak’ın diğer yavrularının yanına koyarak ne olacağına bakıyor. Barak domuz yavrusunu kendi yavrularından ayırmayıp onu da emzirerek, koklayıp sevmeye başlıyor. Şu anda başta Barak’ın sahibi Mustafa Doğru olmak üzere olaya şahit olan herkes şaşkınlık içinde. Domuz yavrusu ise bir anne köpeğin himayesinde gayet emin ellerde.

***

Biri, bir insan; kendi canından kanından olan bir bebeği, namusunu temizlemek bahanesiyle gözünü kırpmadan öldürebilecek kadar insan hem de. Diğeri ise bir hayvan; kendi cinsinden olmadığı gibi normal şartlarda doğası gereği öldürmesi gerektiği bir diğer hayvana sütünü verip annelik yaparak yaşamasını sağlayan bir hayvan. Aradaki fark mı, benim söylemeye dilim varmıyor. Ya sizin?


*Haberlere buradan ve buradan ulaşabilirsiniz.
**Görsel:
Buradan alınmıştır.

20 sayfa ekleyen:

pippi haşmet dedi ki...

İkisine de benzer sayısız örnek verebiliriz ama burdan çıkarılması gereken dersi bir türlü becerip de anlatamıyoruz anlaması gerekenlere..

Yasemin Şahin dedi ki...

tüyleirm diken diken oldu okurken...

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

:(((( İçler acısı. Hiçbirşey diyemiyorum.

öykü dedi ki...

Benım gercekten yuregım kaldırmıyor bu yapılanları duyarken :(

onlar bunu yaparken nasıl ınsanız dıye hala doılasbılıyor
nasıl sıgdırıyrolar yureklerıne..

dun aksam evdeyım yalnızım
dısardan acı acı bı kopek sesı gelıyor
nasıl ama aglıyor hayvan:(
gece gec saat
korkmasam onun ıcın bıle cıkıcam
bulucam onu
nerde sokakta mı
bırısı bısey mı yapıyor bu hayvana
evde mı ?
bı uere mı kapatılşmıs
nedır dıye uykularım kactı..

Insanın ınsana ve hayvana yaptıgı bu ezıyetler ne zaman bıtecek..

bebege
yaslıya
ve hayvanlara yapılanları hıc kaldıramıyorum
cunku ucude cok savunmasız

ama bunların dısında da kımsenın kımseye bı kotuluk hakkı yok
yapan İNSAN degıldır.

Delfina ; dedi ki...

vicdansızlığın diz boyu olduğu tek örnek;insanlıkta...onlarda vicdan azabı var mıdır acaba çok merak etmişimdir.off çok kötü yaa...

kara kitap dedi ki...

yeryüzündeki en acımasız canlı maalesef insanoğlu.hayvanlar sadece karnını doyurmak ya da kendini korumak için öldürür.insanın öldürmesi ise namus,hırs,para,iktidar... gibi her türlü sebepten olabilir.o yüzden en çok insandan korkarım.

βЄƉΔЯƉЄм dedi ki...

benim susarak derin nefesler aldığım zamanlardır bu haberleri duyduğum zamanlar... hele hele kendi keyfince çocuk doğurup, hayata gelir gelmez de saçma sapan nedenlerle öldüren müsvette insancıklar için kalbimden geçenleri söylesem, inanamazsın...
Hayvanları insanlardan çok sevenler bu tür durumlarda haklılar sanırım!

Sokak Kedisi dedi ki...

Çok fena insanlığın geldiği nokta.

Ve ne yazık ki bu tip haberleri bile kanıksamaya başladı toplumumuz; kaçırılan, öldürülen, tecavüz edilen çocuklardan sonra bir de ölü doğumlar veya doğar doğmaz ölüme mahkum edilenler.

Çok üzücü...

Ateş Böceği dedi ki...

ne denebilir ki .. sözler bazen yetersiz kalır ya

Cüzzamlı Melek dedi ki...

aslında çok pis küfür yazardım ama blogunun tarzına saygımdan yazmıyorum.

insan, şeytanı bile gölgede bırakacak kadar kötü bi mahluktur. özeti budur...

madam farilya dedi ki...

dehşet verici..lanetlemekten başka elimden bişey gelmemesi daha da dehşet verici..ne yazık ki bu canavarlar varlar..ve büyük ihtimalle onların çocukları da onlar gibi olucak..aynı törenin yetiştirdiği aynı karanlık zihniyet..

bebek arkadaşım bu yaa..el kadar bebek..nası kıyılır..

NiLaY dedi ki...

bence bu örnekler o kadar çoğaltılabilir ki maalesef.. denebilecek çok da fazla şey yok bence

cem dedi ki...

akıl denen şey yok mu, kullanamazsan odur her şeyi alt üst eden...

y. dedi ki...

insanın insana ettiğini, hayvan hayvana etmiyor işte. el kadar bebe, daha nefes almamış, kanı canına kıyıyor. sonra da müslümanız diye geçiniyorlar. hani allahın verdiği can alınmazdı, bıktım bu herşeye namus elbisesi giydirilmesinden. sabah akşam yüreğim oynayarak açtığım haberlerde insan diye anılandan bıktım.

beenmaya dedi ki...

@teşekkürler arkadaşlar.bir kitabından şu alıntıyı yapmak istiyorum tek bir cevap yerine;

"“Peki bir şey değişecek mi? Hayır! Yeni hesaplar yaşanacak bir yandan. Yeni hedefler, yeni kinler, yeni öçler. Söylemiştim değil mi, hayat kendini tekrar etmeyi çok sever. Eğer insan yaşananlardan ders almayı seçseydi, her şey bambaşka olurdu. Ama herkes kendi kitabını yazmanın peşinde. Söylenmiş tüm sözler sonsuza dek tekrar tekrar söylenecek. Önemli olan senin hangi sözü tekrarlamayı seçeceğin...”

Mine Söğüt

yeni sözler söyleyebilmek ve bir şeyleri en kısa sürede değiştirebilmek dileğiyle...

cinar dedi ki...

"İnsan" olmak başka bir şey. Sadece dış görünüş yüzünden insan olmayı hak etmiyor hiç kimse. Bunun için çabalamak lazım. Bebek bekleyen biri olarak ilk haberi TV'de seyrettiğimde benim de tüylerim diken diken olmuş ve bir ışın kılıcına sahip olmak istemiştim, yine! Diğer hikayeyi duymamıştım ama aslında benzer hikayeler çıkıyor sürekli. Barak kadar insan olamamamız ne acı..

EVRAKA dedi ki...

ilk haberı duymustum ayrıntılarını bılmıyorum okurken ınsan dumura ugruyor camı avlusuna bırakmayı anladım cop varılıne koymayı da anladım ama beton dokmek nedır ?nasıl bır vıcdan nasıl bır anlayıstır

Antipatik Yazar dedi ki...

Boşuna dememişler! "iNSANLARI TANIDIKÇA, HAYVANLARI DAHA ÇOK SEVİYORUM" diye.

Tabiat Ana dedi ki...

insan istediği zaman en vahşi hayvan olabiliyor işte.Bu nasıl iş çözemedim :(

ercanduzgun206 dedi ki...

bizim dilimiz varmıyor söylemeye beenmaya, bizim de.