Pages

KENDİM/L/E KONUŞMALAR-VII

31.03.2011

Haklı olduğun zamanlarda haksızmış gibi davran demiyorum sana. Haklı olmanın önemi yokmuş gibi davran. Ve haksız olanları kendilerine mahkum et. Kendine değil!


ADİL SALİH



Görsel: Deviantart

12 sayfa ekleyen:

Adsız dedi ki...

Güzel laf.

Avram dedi ki...

Biri de çıkıp dese ki: Al eline baltayı doğra hepsini ya da kopart bir yerlerini.Ömürleri boyunca unutmazlar yaptıklarını o zaman diye.:))
Ne baba renk kırmızı olurdu değil mi?

Vladimir dedi ki...

Ama insanlar senden nefret ediyor usul usul o zaman. Çaktırmadan, derinleştiriyorlar nefretlerini. Kimse borçlu kalmayı sevmiyor. Ve bu çok kötü bir açmaza dönüşüyor sonra. :(((

beenmaya dedi ki...

@Syrakusa: hem de nasıl!

beenmaya dedi ki...

@AVRAM: :)))) olsun ben yine de uymayalım diyorum şeytana sevgili usta. üstelik unutmak diye bir şey de yok ya nasılsa :)))

beenmaya dedi ki...

@Vladimir: böyle bir durumda senden nefret etme hakkını kendinde görenler varsa eğer onlar zaten sana hiç değer vermemişlerdir bence. o nedenle kendi nefretleri içinde kalsınlar derim ben ve uzak olsunlar sevgili Vladimir...

gülsen VAROL dedi ki...

Haksız olanları kendilerine mahkûm edersen, sadece ettiğini zannettiğinle kalırsın sevgili beenmaya.. Üstelik bu yüce davranış, kişinin kendisini haklı zannetmesine ve senin de bunu kabullendiğine inanmasına sebep olur.
Oysa HAKSIZ, HAKLI olana mahkûm olmalı.. Cezasını kesmek için değil, hiç ceza vermeden onu her an cezası verilecek anı beklemeye mahkûm etmek için..

coffeé dedi ki...

bu güzel tespit karşısında içselleştirmeye çalışarak susuyorum :)

beenmaya dedi ki...

@hasret senfonileri: evet bu şekilde de düşünebiliriz ama ben her şeye rağmen eğer karşındaki bir yürek taşıyorsa en azından o "mahkum olma" kısmını doğru anlayacaktır durumuna inanmak istiyorum belki de bu yüzden bu sözü bu kadar çok önemsiyorum.

çok teşekkürler sevgiler...

beenmaya dedi ki...

@coffeé: peki :))

efsa dedi ki...

konu senesinde anılır derler. Bazen yaşananlarda aynı böyle olur. Yerinde ve okuman gereken zamanda okursun bazı şeyleri yeniden.

Seni çok özledim

beenmaya dedi ki...

@efsa: aynen öyle prensesim...ben de seni özledim...