Pages

RÜYA

18.01.2012
Bir rüya insanın canını acıtabilir mi? Acıtır elbet. Hem de öyle bir acıtır ki; ağlayarak uyanırsın gerçeğe. Uyanmak dediğinse bir nevi geçiş anı gibidir aslında bir süre. Kendini hala o rüyanın içersinde hissettiğinden biraz zaman alır şimdi’ye dönmen. Acele etme bekle, elbet bir zaman, dönüşün olacaktır yine bu güne.

Döndün mü? Hadi döndün diyelim. Oh be rüyaymış diyerek derin bir nefes alıp verme eşliğinde, hemen hayatına kaldığın yerden devam edebileceğini sanarak aldanma sakın. Bir kere açıldı ne de olsa yüreğinde zaman kesikleri. Şimdiye kadar es geçilmiş, cevabı veril/e/memiş her bir soru bir kere beynine üşüşüverdi. Şansın yok, uzun bir süre rahat bırakmazlar seni. Sen iyisi mi hazır ol, çünkü bu sefer de sürekli geçmişi sorgularken bulacaksın kendini.

Ne de olsa bilirsin, bu rüya boş yere görülmedi. Boş yere açılmadı belleğinin, anahtarları kimbilir nerelere saklanmış gizli odaları, böyle birdenbire. Boş yere dillenmedi içinde kaç zamandır susturdukların. Anlayacağın boş yere değil ne geçmişte, ne de şimdi’de yaşadıkların. Her şeyin bir nedeni var ne de olsa öyle değil mi? Her şeyin bir zamanı olduğu gibi...

Şimdi iş yerinde, masanın başında, neyi nasıl yaptığının çok da farkında olmayarak bir rüyanın sende açtığı zaman kesiklerini kapatmaya çalışıyorsun. Şimdi’yi deniyorsun önce, olmadı mı, hiç vakit kaybetmeden geleceğe dair yamalar yapıyorsun üzerine, elbet birinden biri tutar diye. Her bir yamada, her bir iğne darbesinde içten içe kanasan bile pes etmiyorsun. İçindeki sıkıntıyı her şeye rağmen hayra yormaya çalışıyorsun. Ve önceden bir şüphen vardıysa eğer, bir rüyanın insanın canını nasıl acıtabileceğini, artık çok iyi biliyorsun.



Görsel: Flickr.com

30 sayfa ekleyen:

Kızıl dedi ki...

olmaz böyle bir şey. ruyamda seni gördüm, çokça gördüm hem de. kötü bir ruyaydı. oyle çok etkilendim ki, şimdi pc'yi açtım ve tam da kendime "bir ruya bu kadar mı ele geçirir insan hayatını, normale nasıl döneceğim ben?" sorusunu soruyordum yazını gördüm. ne oluyor yaa? iyi misin sen? ya da ben iyi miyim?

...SEDA... dedi ki...

yazı çok güzel olmuş..
sayfanızın takipçisiyim..bende bekliyorum..
sedakarakaya.blogspot.com

beenmaya dedi ki...

@PaNDoRa: hayırlara gitsin diyelim canım benim. iyiyim ben hem de oldukça iyi :)) eski bir rüyaydı bu yazılan. aradım ama kapalıydı telefonun sen nasılsın peki?

beenmaya dedi ki...

@Seda: teşekkür ediyorum ve hoş geldiniz :))

Yazgüneşi dedi ki...

rüya acıtmaz mı
acıtır elbet
acıtır da
sağaltır da bazen
rüya da hayat gibi işte
kimi acıtır bitsin gitsin uyanayım istersin
kimi hiç bitmesin ebediyete uzasın istersin...

beenmaya dedi ki...

@Yazgüneşi: aynen öyle Yazgüneşim aynen öyle...

Kızıl dedi ki...

iyiyim ben de. arayacağım hayatım.

beenmaya dedi ki...

@PaNDoRa: ok. akşama görüşürüz o halde :))

Ebru dedi ki...

Bir de korkup uyuyamamk vardır. Ya aynı rüyayı görürsem diye. Ne yorucudur.

Ateş Böceği dedi ki...

Hem de öyle canı yanar ki insanın gerçek mi rüya mı olduğunu ayırt edemez .

beenmaya dedi ki...

@Nehir İda: hatta ve hatta uyandığın halde aynı rüyayı görmek...

beenmaya dedi ki...

@Ateş Böceği: uyuyor mu hala yoksa uyanık mı onu bile anlayamaz hatta...

Ebru dedi ki...

Bilmem mi can? 5 sene aynı adam aynı rüya aynı ölüm.

beenmaya dedi ki...

@Nehir İda: ://

Tosbaa ~.~ dedi ki...

rüyayla gerçek hayat arasında sıkışıp kalmak da vardır bir de sonucunda. asıl o acıtır işte kendinden şüphe etmek aklından şüphe etmek...

Parpali dedi ki...

Boş yere görülmemişse o rüya, boş yere de yaşanmamıştır onca şey değil mi? Bildiği şeyleri duymaya, bazen nasıl da ihtiyaç duyar insan.

beenmaya dedi ki...

@Tosbaaa ~.~: uykuyla uyanıklık, rüyayla gerçek arasında sıkışıp kalmak...

öyle çok geçiyoruz ki bu ince sınırı çoğu zaman...

beenmaya dedi ki...

@Parpali: hem de nasıl bildiğinin altını çizmek kalın bir kalemle çizmek, yaşadığını kendine kanıtlamak ister gibi...

cinar dedi ki...

rüya acıtır elbet. ama gülümsetir de. güzel rüyaları anımsamak istiyorum şimdi. dışarıda lapa lapa kar yağarken içimi ısıtacak güzel düşleri hatırlamak istiyorum :)
yeniden merhaba sevgili Beenmaya :)

beenmaya dedi ki...

@cinar: hep güzel düşleri hatırla sen sevgili cinar ve hoş geldin yine, yeni, yeniden...

ne iyi ettin de geldin :))

aysema dedi ki...

Ve bazen toplumca yaşamak zorunda kaldıklarımıza, keşke bir rüya olsa, uyanarak ayılsam diyesimiz gelir...

beenmaya dedi ki...

@aysema: hem de nasıl!

Azura dedi ki...

Bu yüzdendiz rüyaları sevmemem.

sırrakalem dedi ki...

ben çok güzel rüyalar görürüm. ay'a giderim sık sık mesela, uçan balık sürüleri görürüm, konuşan kediler, kanatlı kaplumbağalar... kıkırdarım uykumda, kendi sesime uyanırım bazen. kötü şeyler görme. sen benim rüyama gel, çok eğleniriz :)

beenmaya dedi ki...

@Azura: güzel rüyalar da güme gitmesin ama...

beenmaya dedi ki...

@sırrakalem: çok güzelmiş sahiden de eee ne zaman buluşuyoruz rüyalarında :)))

sırrakalem dedi ki...

istediğin zaman kaç gel yanıma :))

beenmaya dedi ki...

@sırrakalem: tamam o zaman güzel o zaman :))

kırmızı dedi ki...

ben geçen gün bi rüya gördüm. kimselere anlatamadım. sabah uyandım. uyanmadan 1 saniye önce anlamıştım rüya olduğunu. uyandım. gözlerimi açmadım. öylece durdum. sanki deniz kenarında bi kum fırtınasının geçmesini bekliyormuş gibi. artık hayatımda yeri olmayan saçma bir şeydi gördüğüm. herkese çok tuhaf bi rüya gördüm dedim. ne gördün diyenlere tuhaftı dedim sadece. anlatamadım. en başta kendime açıklayamadım. neden bu rüyayı gördüm ben. ben hiç düşünmemiştim ki oysa dedim. nerden çıktı. uydurma değil anıydı belki. anıyla şimdinin karmasıydı. bugünle dün üst üste binmişti rüyamda. geçmişi bu güne taşımıştım. neden yapmıştım?
neden bilinç altı böyle oyunlar oynar bazen? düşünmedim dedim. hakikaten hiç böyle şeyler düşünmedim ben. kendi kendimi sorgulara çektim.
neden o rüyayı gördüm ben? neden o rüyaları görüyoruz özlem?

beenmaya dedi ki...

@kırmızı: şimdi değil belki ama bir zaman bir yerde mutlaka düşünmüş olmalıyız ki yer etmiş içimizde bir yerlerde kırmızım...tuhaf ama değdiğimiz ya da bize değer her şey yer ediyor bir şekilde akılda ve yürekte...