Pages

BİL/MEK

28.02.2012
Adını biliyorsun. Dudağımın ucunda takılı, düştü düşecek avuçlarına. Ama sen söylenmesine ramak kalmış o iki heceye bakma ve kelimelerin sıradanlığına, hali hazırdalığına kanma sakın. Senin asıl adın henüz yaratılmamış bir dilin ağırlığında. Olmakla olmamak arasında, gelmekle gitmek, söylemekle susmak sırasında. Geceyle gündüz gibi, bir üşütüp bir ısıtır gibi, her yarala/n/dığında sil baştan onarır gibi. Senin asıl adın dudağımın değil, yüreğimin iki ucunda. Hayattaki cehennem, ölümdeki cennet gibi. Şimdi sorsan tekrar bana, kaybetmişken bende kendini. Açıp da göstersem sana bir bir yüreğimdekileri, dile döküp de tekrar söylememe gerek var mı?

İçini biliyorsun. Denizin dalgalı bugünlerde, soğuk, maviden ırak. Bir ıslık gibi çalıyor kulaklarında geçmişin. Yüreğin yorgun, yüreğin belki de en çok kendine t/uzak. Başının üzerinde dönüp duran kuşlar fırtına habercisi. Her şeye rağmen gözümü karartıp da salsam kayığımı enginlerine. Bulaşmış olsam bir kenarından, kaybolup gitsem o ucu bucağı gözükmeyen sessizliğinde. Karanlığında eğilmesem, korkmasam, yenilmesem. Bekleyip de zamanını denk gelsem durgun sularına. İlk defa ayak basılmış gibi darmadağın topraklarına, kıyılarına çıkıversem. Destursuz dalıp da içeriye, yüreğine girmeme izin var mı?

Hayatı biliyorsun. Kimilerine göre bir oyun; rolleri, kuralları, özneleri, cümleleri değişen. Kimilerine göreyse gerçeğin en düşsüz hali. Bir gün var bir gün yok, bazen simsiyah, bazen renkli. Hep bir saklama, saklanma şekli. Ama ben olduğum gibi gelsem, geçiversem karşına. Ne oyun, ne gerçek, ne masal, ne düş vadetmesem. Sadece ben olsam, sadece seni istesem. En azından bu sefer denemeni beklesem. Bırak aşk boyunu aşsın desem uzatıp da elimi. Aynı denizde benimle birlikte yüzmeye cesaretin var mı?




*İlk yayın tarihi: 11/11/10’
**Görsel:
Flickr.com

16 sayfa ekleyen:

Ebru dedi ki...

Umarım olmuştur cesareti. Umarım ellerin boşlukta kalmamıştır.
Mayam canım çok özledim seni.

hayat izlerim dedi ki...

Cesareti varsa kazanır bence :)))

hemera-nyks dedi ki...

ve umarım vardır cesareti :)
-
hemera

Mehmets dedi ki...

hey gidi hey.. güzelmiş

Yazgüneşi dedi ki...

"Kendi olarak, sana gelen-
sana gereksinimi olmadan, seni isteyen-
sensiz de olabilecekken, senin ile olmayı seçen-
kendi olmasını seninle olmaya bağlayan- -
O, işte..."
der ya hani oruç aruoba
işte tam da öyle

Unknown dedi ki...

Önce denizde yüzmeye cesareti varmı onu anlamalı.. :)

beenmaya dedi ki...

@Nehir İda: hem de nelere cesaret ettik bir bilsen :)))

beenmaya dedi ki...

@hayat izlerim: bence de :))

beenmaya dedi ki...

@hemera-nyks: varmış :))

beenmaya dedi ki...

@mehmet: teşekkürler :))

beenmaya dedi ki...

@Yazgüneşi: aynen öyle :)))

beenmaya dedi ki...

@Gürhan: varmış :))

cem dedi ki...

hayatı biliyor mu sahi?

beenmaya dedi ki...

@acıdan_geçtim_güzelleştim: sanırım herkes kadar, hepimiz kadar...

maça kızı dedi ki...

hiçbir beklentisi olmadan ve hiçbir şey vaadetmeden sadece sevmek için sevebilenlere, o cesareti bulabilenlere ne mutlu...

beenmaya dedi ki...

@maça kızı: gerçekten ne mutlu hem de...

teşekkürler sevgiyle...