Pages

İHTİMAL

21.02.2012
İhtimaller çok. Ve ne çok düşünür insanın beyni böyle zamanlarda. Aklın sınırlarını zorlayıp durur sürekli. Kimi düşe yakın, kimi gerçeğe, yeni yeni fikirler üretir. Birini alır ekler diğerinin üzerine, olmadık anlardan olmadık olasılıklar türetir. Olumsuzluklar da gelir elbette akla ama o taşlar, tuzaklar, yol üzerindeki duraklar, geri dönüşler hatta hiç gitmeyişler ne var ne yoksa o yolun üzerinde, hep geriye itelenir. Hep iyiye, güzele, istediğine çıksın ister yolun/un sonu. Duası, dileği, niyeti hep bu yöndedir.

Ama ben şimdi, şu anda hiçbir şey düşünmüyorum.

İhtimal belki de hiç yok. Ne çok kararır insanın yüreği böyle anlarda. Göz kör, dil lal, kulak sağır kalır. Canı acır, farkında bile olmadan can acıtır hatta. Asılı kalıverir tam da o sınırda. Gevşer hayatla olan tüm bağı; koptu kopacak sanır ip, taşıyamaz sanır artık bu ağırlığı. Kendi mi hayata, hayat mı ona küs anlayamaz. Anlamak da istemez ya zaten kendi sorularına kendince vardır bir cevabı. Dua, dilek, niyet biter. Yaşam kendi dışındaymışcasına, bir pencere kenarından akıp gider.

Ama ben şimdi, şu anda hiçbir şey hissetmiyorum.

Gerçek; şu an durduğum sınır. Çaldığım ve cevap beklediğim kapı önü. Açılır mı, açılmaz mı, yoksa aralık mı bırakılır bilmiyorum. Ben sadece ellerim ceplerimde, dudağımın ucuna takılı kalmış ince bir şarkı, bir çocuk heyecanı ve kendinden emin birinin kararlılığıyla tam şu anda, tam da senin kapının önünde, bekliyorum.

Ve biliyor musun içim çok rahat. Çünkü sen şu an olduğun halinle, şu an olduğun yerde bile benim için zaten bir artısın. Biliyorum.




*Görsel: Flickr.com

12 sayfa ekleyen:

nil dedi ki...

o kapı mümküne açılsın mayam.. kapının ardındaki artı, sana eklenince çarparak çoğaltır zira hayatı.

kalemin sağlık..

Adsız dedi ki...

beni de anlatmışsın :)

buraneros dedi ki...

Ya senin anlatım dilinin özel bir tadı var. Seni ilk okuduğum günden beri bu tadı alıyorum, hissediyorum ama bir türlü tarif de edemiyorum.:))

Naif, hüzün benzeri alışageldik ve tek sözcüklerle tanımlamak güç. Bir gün bu dilin verdiği tadı, hissiyatı tarif edebilecek sözcükleri bulup cümleleri kurabilirsem, sanırım o zaman oturup derin tasvirleri olan bir roman da yazabilirim:)) Güzel yazıydı yani, şansı kenara bırakıp ihtimalin tadını bilen ve seven biri için. Sabah kurmayı düşündüğüm bir oyun ile bu yazının (genel)anlamına gün boyu güldüğümü de belirtmeliyim.

Parpali dedi ki...

İhtimal ne güzel şeydir ama. Hele de sen anlatmışsan...

erkan bal dedi ki...

+1
madem ki artı
artısın
artsın
eksilmesin..

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

tanıştığıma memnun oldum hoş paylaşım
muhabbetle kal
:))

beenmaya dedi ki...

@nil: açılsın elbet. hayra, iyiye, güzele çıkacaksa o yolun sonu açılsın dilerim...

hepimiz için...

öperim...

beenmaya dedi ki...

@suvebeyaz: senin de bazen beni anlattığın gibi :))

beenmaya dedi ki...

@buraneros: ve oyun başladı :)))

bu arada güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. utandırıyorsunuz efenim :)))

beenmaya dedi ki...

@Parpali: güzeldir evet ama sen anlatırsan daha güzel...

beenmaya dedi ki...

@İbrahim Ortaç: bence de...

ve teşekkür ederim :))

beenmaya dedi ki...

@bir kase lezzet: teşekkür ederim ben de öyle :))