Pages

GÜN/DÖRT

8.10.2009
Giriş; Gerçek bir prenses o. Sadece dış güzelliğine dair değil bu söylediğim; yüzünden önce ve öte yüreğini gördüm, yüreğini bildim ben onun. Bu yüzden en çok yüreğinden yanadır söylediklerim...

Kimi zaman içinde bir yerlerde hala eski bir masalın acıtan ayak seslerini duyuyor ve böylesi anlarda masallardan değil de en çok kendinden yana şüpheye düşüyor biliyorum. Kimi zamansa yolu kahramanlarını, kahramanlıklarını çoktan kaybetmiş başka masallara düşüp de büyük bir hayalkırıklığı ve şaşkınlıkla tekrar gerisin geri döndüğünde yaşıyor aynı çelişkiyi. Oysa yüzüne baktığınız an, o naifliği, kırılganlığı, o içten gelen ve geldiği gibi yüzüne yansıyan güzelliği gördüğünüz an, çok değil sadece birkaç dakika bile konuştuğunuz an anlıyorsunuz ne demek istediğimi. Öyle güzel, öyle iyi, öyle temiz, öyle değerli ki...

Dedim ya gerçek bir prenses o. Bu hayatı bir masal güzelliğinde yaşayıp, yaşatmak isteyen bir prenses. Ve dilerim en kısa sürede istediği gibi bir masalın baş kahramanı olur ve anlatır bize hak ettiği ve yaşadığı tüm güzellikleri...

Gelişme; Uzaklığın varlığına hiçbir zaman inanmadım. Evet uzak zordur, kimi zaman şüpheli, kimi zaman şaşırtıcı, ve çoğu zaman yorucudur. Ama uzağı yakın yapan yine sensindir, o yol önce senin yüreğinden geçer, işte ben her zaman buna inandım.

Aynı inandığım gibi; uzak çoktan yakın olmuştu onunla aramızda. Uzun zaman önce biz yürekten gidip gelmeye başlamıştık zaten birbirimize; içinden yürek geçen, yüreğin içinden geçtiği yollarda neler neler paylaşmış, kimbilir kaç kez ağlayıp kaç kez gülmüştük birlikte. Biz birbirimizi daha en baştan yürekten görüp, bilip öyle sevmiştik.

Ve bugün nihayet yüreklerimiz ilk defa yüzyüze geldi. Karşımdaki yürek olduğu gibi, aynı bildiğim, düşündüğüm, inandığım gibi. Ben gibi, benim gibi. Bu yüzden belki de yeni, şaşkın, heyecanlı, çekingen değil de çok uzun zamana yayılmış, hep varmış gibi, sakin, telaşsız ve içten anlattıkları, anlattıklarım...

Yüreği kendi gibi güzel insan, can insan. Uzağı yakın edip her daim yüreğiyle yanımda olan insan. Ne mutlu bana ki bundan sonrasında da hep benimle, hep yanımda, yakınımda olacaksın.

Sonuç; Soru çok. İstemediğimiz kadar hem de. Peki ya cevaplar? Ne kadarı gerçekten yanıtlayıp da rahatlatır içimizi, hangileri sadece kendimizde saklı, kaç tanesi bir kandırmacadan ibaret bilmiyorum. Kim gerçekten bilebilir ki?

O yüzden öncesini bir kenara bıraktım ben daha en baştan. Sonrasındaysa şimdilik gözüm, henüz söyleyebilecek bir sözüm yok. Tek bildiğim; var olacaksak, varsak eğer “şimdi”den başlamalı. Ve sonrası gelecekse de yolu önce “şimdi”den geçmeli...Şu an sadece “şimdi” olmalı...

İşte sen benim için bugün olduğu gibi “şimdi”den başlıyorsun her seferinde. Dile dökemediklerini gözlerinde okuduğum, hiç beklemediğim bir anda dudaklarıma kocaman bir öpücük kondurduğun, yüzünde o anın keyfini en sakınmasız haliyle yansıtan sıcacık tebessümünü gördüğüm, elimi tutup da bırakmadığın “şimdi”lerde varım ben senin için. Varsın sen benim için.

Ve bugün bir kez daha anladım ki içinde seninle olduğum hayat benim için öncesiz ve sonrasız. Sadece “şimdi”lerde akıyor...

***3 Ekim'e; günüme keyif katan 3 güzel insana dair...



Görsel: Deviantart

18 sayfa ekleyen:

efsa dedi ki...

Girişteki kız ilk zamanlarda şöyle derdi..."senaristim uyuyakalmış benim hikayemin yarısında... Bu yüzden mutlu son yok benim masalımda" Sonra birinin o senaristi uyandırdığını sandı sevindi. Yanılmadı, sadece sandı.
Şimdi hiç böyle cümleler bile geçmiyor aklından. biraz büyüdü, biraz daha kendini bırakmayı öğrendi akışa. elbet enfes bir masalın kahramanı olacağına yürekten inanıyor.

Başkalarının masalında figüran olmayacağını, kendi masalını yaratacağını anladı.

:)) hem insanın yanında böyle güzel, duygulu, vefalı, iyi insanlar oldukça o hep umut taşıyor.

Teşekkür ederim en içten, içten...


ve gelişme için... Bizden ve benden gibi. Hiç yabancılık hissettirmeden başımı yasladığım bir omuz oldu.


ve sonuç için... :)) dilerim şimdinde hep kalsın.

Belgin dedi ki...

Eee ağladım ben ama şimdi:))
Mayam hissetiklerin senden yansıyanlardır, bizler ancak senin içindeki güzellikleri sana yansıtan aynalarız. Yüreğimin büyük bir parçasına sana bırakarak gidiyorum buralardan, ona çok iyi bakacağını biliyorum. Biliyorum ki seninde yüreğinin bir parçası bende kaldı ve sana ona çokama çok iyi bakacağıma söz veriyorum. Seni çok ama çok seviyorum bitanem:))

meltem dedi ki...

VAY ANASINA BEEEE!!
MAYAM SEN DUYGULARINI NASIL BU KADAR GÜZEL İFADE EDEBİLİYORSUN VE OKUYANLARA NASIL BU KADAR GÜZEL DUYGULAR HİSSETİREBİLİYOSUN BİLMİYORUM..
ÇOK DUYGULANDIM ÇOK MUTLU OLDUM HER DUYGUYU HER TATMİNİ YAŞIYORUM YAZILARINDA
HA Bİ DE KISKANÇLIK:(

sufi dedi ki...

Şimdilerde akan hayat çoğalarak okyanusa ulaşacak birgün.Dostluğun ve bütünlüğün rengi kokusu ve tadı vardı satırlarda ve sanıyorum yaşanılanlarda da.Hepinize sevgilerimle.

beenmaya dedi ki...

@efsa: asıl ve en büyük teşekkür benden prensesim varlığın için. öperim :))

beenmaya dedi ki...

@Belgin: ama bak ben hala mesajını bekliyorum. oldu mu şimdi olmadı :)))

beenmaya dedi ki...

@meltem: sevgili kıskanç insan ay pardon meltem diyecektim :)) o güzel duygular yaşatanlardan kaynaklı bana da sadece aktarmak kalıyor yani aslında benden kaynaklanan birşey yok. bu noktada yaşatanlara teşekkür etmemiz gerek diye düşünüyor ve hatta senin aracılığınla ben buradan bir kez daha teşekkür ediyorum :)))

beenmaya dedi ki...

@sufi: aynen öyle can sufim...ve hem kulakların hem de yüreğin çınladı öyle değil mi :)))

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Çook çok güzel duygular bunlar, duyguyu yaratan ve yarattıranlarla birlikte olmak isterdim, denk düşmedi.
Dostumun dostları benim için de çok değerli, çünkü o dost ki değerlerin ötesinde biryerlerde.
Sizler hepiniz çok güzelsiniz.
Sevgiler...

beenmaya dedi ki...

@YAŞAMIN KIYISINDA: o dost gerçekten değerlerin ötesinde. ve dediğin gibi dostumun dostu benimde dostumdur böyle olduktan sonra da bu sefer olmasa bile elbet birgün bu yürekler tekrar buluşur :)))

sevgilerimle...

Ateş Böceği dedi ki...

Yaa benn :(( şimdi bu yazıyı okuyuncaa ahh dedim içimden keşke bende olsaydım yanlarında ...

Yinede günün birinde elbette yüreğimiz değer geçer birbirine ...

beenmaya dedi ki...

@Ateş Böceğim: senin eksikliğin zaten hissedildi her şekilde ama bir gün uzağı yakın yapan yürekler yüzyüze gelecekler emin ol buna :)))

Hayat dedi ki...

Güzellikler içinde olman dileğimle, sizler adına çok mutluluk duydum.
Güzel bir yansımaydı, ışığın/M/ız bol ve daim olsun
Sevgiler... :)

İDEA dedi ki...

Mutluluğun mutluluğum.Hoşgelmişler sefa getirmişler.Gelipte iyi ki yüzünü güldürmüşler.

beenmaya dedi ki...

@Hayat: teşekkür ederim ve güzel dileğini dileğim kabul ederim. ışığımız bol ve daim olsun :)))

beenmaya dedi ki...

@İDEA: canım benim çok teşekkür ederim keyfimi, mutluluğumu paylaştığın, paylaşarak çoğalttığın için :))

Gülen Tezer dedi ki...

Ben de orada olacaktım, sizlerle birlikte olacaktım..

ama..

beenmaya dedi ki...

@Gülen Tezer Üstün: bir daha ki sefere inşallah diyelim o zaman hem biz sizleri öyle güzel andık ki :)))