Pages

BEN KİMİM?

9.07.2010
Sevgili Dalgaları Aşmak 7 maddede kim olduğumu sormuştu bana. İşte 7 maddede kendime dair aklıma ilk gelenler;

*Dengeli dengesiz bir teraziyim. Sağım solum belli olmaz; bir melek gibiyken bir anda şeytana dönüşebilirim. Ama dengesizliğim kendi içimde, bilerek ve isteyerek kendimden başka kimseye zararım olmadı, olmaz da. İşte dengem de oradan geliyor ya zaten o yüzden içiniz rahat olsun korkmayın benden...

*Bakmayın böyle genellikle hüzünlü cümleler kurduğuma aslında çok eğlenceli ve komiğimdir de. Hele evdeki hallerimi bir görseniz bu yazılanlar gerçekten bu hatundan mı çıkıyor diye şüphe edersiniz o derece. Valla ben diyenlerin yalancısıyım. İnanmazsanız buyrun eve gelin, yakından bakın.

*Eylül’de 33 oluyorum olmasına da içimdeki çocuk büyümemekte ve öyle aklı ve yüreği bir karış havada gezinmeye devam etmekte kararlı anlaşılan. İçim dışıma da aynen yansımış olmalı ki hem tipime hem de hal ve hareketlerime bakan biri 33 olacağıma inanmıyor bir türlü. Ama deli olduğuma dair hiçbir şekilde şüphesi olmuyor buna eminim.

*Çocuk hastasıyım. Hiç tanımadığım bir çocuk için ölecek kadar hem de. Bu yüzden belki de beni en çok bir çocuk üzüp ağlatır ve en çok da yine bir çocuk güldürüp mutlu edebilir. Hayatla kimi zaman incelen kimi zaman da sağlamlaşan bağlarım hep o küçücük ellerdedir, ellerdendir. Sorarsanız eğer çocuklar da beni sever bunu da bilirim.

*Mektup yazmayı çok severim. Elime kalemi kağıdı alıp her an, her yerde herkese mektup yazabilecek bir potansiyelim var ki yapmadığım şey de değil. Eşe dosta, aşka meşke olduğu kadar beni çok etkileyen film karakterlerine, roman kahramanlarına, tamamen kendi uydurduğum hayali birilerine, yolda yürürken o an benim önümden geçme gafletinde bulunmuş hiç tanımadığım kişilere bile yazmışlığım vardır. Tabiki tercihim gönderilen ve cevabı alınan mektuplardan yanadır.

*Hayal kurmaktan asla vazgeçmem, vazgeçmedim. Çoğu zaman sadece kendimin bildiği, çok yakınlarımın bile kısmi bilgilere sahip olup ayrıntılardan hiç haberdar olmadığı değişik model ve tiplerde, değişik zaman dilimlerine ait hayallerim vardır. Hatta bazen kurmakla yetinmem, gerçekleştirmek adına akla gelmeyecek eylemler içersine de girebilirim. Hani bir duyan, bilen olsa deliliğimi tescilleştirecek kadar tuhaf eylemler..Ki benden duymuş olmayın ama son dönemlerde yine bir hayalin peşinde, ince işler içindeyim.

*Uzak veya yakın fark etmez, bir yolculuk halindeysem, kulağımda mp3 varsa, hele bir de keyfim yerindeyse kimse susturamaz beni. Nerede olduğumun pek bir önemi olmaz o anda, mp3 te çalan şarkıya elimden geldiğince, dilim döndüğünce eşlik ederim. Hani bir gün yolda giderken olur da karşınıza kendi kendine şarkı söyleyen biri çıkarsa bilin ki o benim.


İşte bana dair, ben’e dair aklıma ilk gelenler. Bu mimde bu blogdan yola çıkarak kim olduğunu 7 maddede sıralamak isteyen herkese gider.


P.S:
Şarkıyı senin için şu anda dinleyemedim ama öyle güzel denk düştü ki bildiğim ve çok sevdiğim bu şarkının ismini, bu mim yazısına başlık yapmak istedim...

Görsel: Deviantart


18 sayfa ekleyen:

Pilli Petro dedi ki...

bunu yazmak isterim du bakalım keyfim olursa yazayım :P

Efsa dedi ki...

:) ben hayatımda varolduğun ve varolacağını bildiğim tüm yönlerinle seviyorum. Öyle işte o kadar. :)

haykırış dedi ki...

Sayın beenmaya, blogda ki beenmaya'yı ne de güzel anlatmış. Valla ben de yazacağım söz aldım bu mim'i..
Sevgi ve saygılarımla

atesinsesi dedi ki...

amerikanca bu ankette
seçimi bu sefer demokratlar kazanacak gibi gözüküyor.../l.borges

kapalııı dedi ki...

sevilesi bir insansın vesselam maya =))
neşe de keder kadar derin içinde, en güzelini yapıyosun aslında,)

beenmaya dedi ki...

@Pilli Petro: yaz da okuyalım diyeceğim ama sen şimdi tatile çıkıyorsun hatta çıkmış bile olabilirsin. o halde 7 maddede Pilli tatilde versiyonunu yaz sen bunun olur mu :)))

beenmaya dedi ki...

@Efsa: biliyorum prensesim ve sen de biliyorsun ki ben de seni :)))

beenmaya dedi ki...

@haykırış: bekliyorum sevgili abim teşekkür ederim :))

beenmaya dedi ki...

@atesinsesi: hayırlı olsun diyelim atesinsesi...

beenmaya dedi ki...

@b.n.n: elimden geldiğince :)))
şaka bir yana teşekkür ederim canım benim :))

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Sen mi?
Sen tanıdığım en şeker Özlemlerdensin:))

beenmaya dedi ki...

@özlem: çok teşekkür ederim canım benim :)))

nox dedi ki...

ben kimim şarkısı mükemmel ve ötesidir.buralar-ankara-çoook sıcak,insnaın kafasının üst kısmı güneşte kavrulur gibi oluyor,Allah dışarda çalışmak zorunda olanlara kolaylık versin...

bu mim'e verdiğin yanıtlarr ile yazılarını okurken edindiğim Maya izlenimi arasında fark yok ,bazı detayları,yeni şeyleri de öğrenmiş oldum yinede.

serin mutlu çocuklarla engin kal

beenmaya dedi ki...

@beyazmavi: teşekkür ederim sevgili beyazmavi...bu blogdakiler neyse o olmaya çalışan birinin kelimeleri...

nox dedi ki...

yada neyse bu blogdakiler de o şekilde olan :)

biliyor musun, bazı karamsar,bazı duygusal yazan kişiler evet senin gibi "tam aksine neşeli,neşeli olmayı seven,coşkuyu,komikliği seven oluyor"...

sağlıcakla hoşçakal
sevgiler maya

beenmaya dedi ki...

@beyazmavi: ikisinden de var ben de hem hüzün hem neşe istmediğin kadar. öyle tuhaf bir şeyim işte :)))

ELİF dedi ki...

Ben bu kızı çok seviyorum neden mı kocaman bir dünya barındırıyor içinde....Bir uçdan bir uca....

beenmaya dedi ki...

@Elif..den: bu dünyanın içersinde sen de varsın, sen de bu dünyanın bir parçasısın biliyorsun değil mi :))