23.08.2010

UMUT ÇİÇEKLERİ OKULDA...

24 Ağustos 1999 günlerden Salı
Marmara depreminden 7 gün sonra...

Enkazın altından 2 kişi sağ çıkartıldı. Bunlardan birisi 155 saat sonra Yalova/Çınarcık’ta kurtarıldı. Kurtarılan erkek çocuk 5 kilo kaybetmiş, susuzluktan dili kurumuştu. Ailesiyle 6 katlı bir binanın giriş katında oturuyorlardı. Babası ve 3 ablası depremde öldü.

O çocuk, yani İsmail Çimen bugün nerede, ne yapıyor dersiniz? İsmail gibi depremin yıkıntıları arasında doğan pek çok çocuğumuz bugün ne yapıyor? Nerede, hangi imkanlarla yaşıyorlar, okula gidiyorlar mı? Bir ihtiyaçları var mı? Deprem yaralarını ne kadar sarabildiler?

DEPREM ÇİÇEKLERİ UMUDA AÇSIN!
1 Milyonkalem'de yeni bir kampanya daha başlıyor. Bir milyonkalem olararak, Yeşilovacık, Dursunbey, Tokat, Ulupamir, Adıyaman derken bu sonbaharda Yalova/Çınarcık’taki çocuklarımızın tuttuğu kalem, yazdığı defter olmak için hazırlanıyoruz.

Onlar bizden okul çantası istiyorlar. Çizgili ve kareli defterler. Kırmızı ve kurşun kalem. Kalemkutusu. Düş dünyalarını resimlemek için renk renk boyalar istiyorlar. Bu sese kulak verin, bir milyonkalem kampanyasına siz de destekte bulunun. Bloglarınızda banner ve kampanya linklerimizi vererek, etrafınızı haberdar ederek bizlere yardımcı olabilirsiniz.

Hediyeleriniz için;

Çınarcık İlköğretim Okulu
Halit Kılıç (Okul Müdür yardımcısı)
Hasan Baba Yolu Çınarcık/Yalova

Nakdi yardım için;

Yalova/Çınarcık Ziraat Bankası
Çınarcık İlköğretim Okulu
Okul Aile Birliği Hesabı
560-9858-5002

Gönderilerinizi takip edebilmemiz için lütfen birmilyonkalem@gmail.com adresine e-posta ile bilgi veriniz. Ve lütfen gönderilerinizin üzerine “Birmilyonkalem Umut Çiçekleri Okulda” Kampanyası notunu eklemeyi unutmayınız.

Çocuk gülücüklerinde yer bulmak umuduyla...

1MK
1milyonkalem Sitesi Editörleri adına
Erkan Bal & A.Şebnem Soysal
Site Admini Genel Koordinatör


NOT: Gönderiler direkt okul müdürlüğüne yapılmalıdır. Bir milyonkalem sitesi bütün kampanyalarında olduğu gibi asla yardımları kendisi kabul etmez. Bu konuda okul müdürlüğü dışında herhangi bir yere gönderimde bulunmayınız.

5 yorum:

Vladimir dedi ki...

Bu konuyu bize gçen yıl da anımsatmıştın Özlem. Duyurmakla çok iyi bir şey yapıyorsun. Teşekkürler.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Gönül yolcusu Maya'm,
Tüm yayımı bilgilendiren bloglar
1MK yazısını yayınlıyor bunu senin yazını da okuduktan sonra anladım. Bende birşeyler yazmak istedim ama bu yazıyı yayımlamak olduğunu düşünemedim.
Eğer bu yazıyı yayınlamam gerekiyorsa bana lütfen bildirirmisin.
Sevgiyle öperim canım.

beenmaya dedi ki...

@Vladimir: sevgili arkadaşım; 1MK olarak her sene elimizden geldiğince küçük kardeşlerimiz için birşeyler yapmaya çalışıyoruz işte...onların tebessümlerinin yarısı olmak, umutlarına yol olmak ne güzel bir hisdir tahmin edebilirsin sen de...

bu arada annenin sağlığı iyidir umarım. ve sen de tekrar hoş geldin arkadaşım...

beenmaya dedi ki...

@YAŞAMIN KIYISINDA: canım benim evet genel olarak bunu yaptık. ama sen istersen o kocaman yüreğinden gelen güzel kelimelerle başka bir yazı da yazabilirsin. ya da bizler gibi bu yazıyı, aynı görsel ve linkle yayınlayabilirsin.

şimdiden teşekkür ediyorum ilgin ve desteğin için...

Kitapkolik dedi ki...

Merhaba.Yeni hayata geçirdiğimiz kitap sitesi projemize renk gelsin diye mini bir yarışma organize ettik. Kitap ödüllü bir yarışma. Yarışmamızı sitenizden duyurarak çekiliş hakkı kazanabilir ve sitemizin tanıtımına destek olabilirsiniz… Yarışma sayfamızın linki: http://www.kitapkolik.net/kitapkolik-net-kitap-odullu-yarisma