Pages

BİL/MEK

11.11.2010
Adını biliyorsun. Dudağımın ucunda takılı, düştü düşecek avuçlarına. Ama sen söylenmesine ramak kalmış o iki heceye bakma ve kelimelerin sıradanlığına, hali hazırdalığına kanma sakın. Senin asıl adın henüz yaratılmamış bir dilin ağırlığında. Olmakla olmamak arasında, gelmekle gitmek, söylemekle susmak sırasında. Geceyle gündüz gibi, bir üşütüp bir ısıtır gibi, her yarala/n/dığında sil baştan onarır gibi. Senin asıl adın dudağımın değil, yüreğimin iki ucunda. Hayattaki cehennem, ölümdeki cennet gibi. Şimdi sorsan tekrar bana, kaybetmişken bende kendini. Açıp da göstersem sana bir bir yüreğimdekileri, dile döküp de tekrar söylememe gerek var mı?

İçini biliyorsun. Denizin dalgalı bugünlerde, soğuk, maviden ırak. Bir ıslık gibi çalıyor kulaklarında geçmişin. Yüreğin yorgun, yüreğin belki de en çok kendine t/uzak. Başının üzerinde dönüp duran kuşlar fırtına habercisi. Her şeye rağmen gözümü karartıp da salsam kayığımı enginlerine. Bulaşmış olsam bir kenarından, kaybolup gitsem o ucu bucağı gözükmeyen sessizliğinde. Karanlığında eğilmesem, korkmasam, yenilmesem. Bekleyip de zamanını denk gelsem durgun sularına. İlk defa ayak basılmış gibi darmadağın topraklarına, kıyılarına çıkıversem. Destursuz dalıp da içeriye, yüreğine girmeme izin var mı?

Hayatı biliyorsun. Kimilerine göre bir oyun; rolleri, kuralları, özneleri, cümleleri değişen. Kimilerine göreyse gerçeğin en düşsüz hali. Bir gün var bir gün yok, bazen simsiyah, bazen renkli. Hep bir saklama, saklanma şekli. Ama ben olduğum gibi gelsem, geçiversem karşına. Ne oyun, ne gerçek, ne masal, ne düş vadetmesem. Sadece ben olsam, sadece seni istesem. En azından bu sefer denemeni beklesem. Bırak aşk boyunu aşsın desem uzatıp da elimi. Aynı denizde benimle birlikte yüzmeye cesaretin var mı?



Görsel: Deviantart

54 sayfa ekleyen:

Ateş Böceği dedi ki...

Aşk büyük cesaret işi o denizde boğulmakta ama buna değer..

Elif Gizem dedi ki...

Sayfana gelip de her yeni cümlenin noktasından sonra durup da kalıyorum. Sözler bitiyor ben hala aynı yerde duruyorum.

Ve sonra sende söylüyorsun ya: cesareti düşünüyorum. Yeterince sevmediğim için mi cesur olamıyorum, cesur olmayı bilmediğim için mi kimseyi yeterince sevemiyorum.

Sonra düşünüyorum, yeterince seveceğimi hissettiğim her adamdan kaçıyorsam, ben cesur olamıyorum... Cesur olmayı bilmiyorum. Ve umarım "cesaret" öğretilebilen bir şeyidr ve de öğrenilebilen...

Parpali dedi ki...

Var mıdır cesareti? Bilmem... beklemek lazım. Beklemekten nefret ederken beklemek lazım.

Avram dedi ki...

O işin sonu : Yusuf Atılgan'ın , "Aylak Adam"ından beter eder insanı ; en sonunda öyle bir açlık ile aramaya başlarsın ki saf aşkı , sonunda burnunun dibinde , tramvaydan ineni bile göremez olursun.

Sokak Kedisi dedi ki...

'Sevene' de 'Sevilene' de AŞK olsun, yüreklerine cesaret dolsun Beenmaya'm...

Prometheus dedi ki...

Tek kişinin cesareti ve isteği yaşatamaz aşkları, süründürür ama yaşatmaz malesef...

Antipatik Yazar dedi ki...

Bilmiyoruz Beenmaya'm
Ama sen büüüyüükk bir sevgiyi hak ediyorsun bence!

Adsız dedi ki...

Kelimeleri...

Öyle bir toplayışın var ki;

Tıpkı, topaca sarılan ip gibi

Önce sarıyorsun onları topacına

Sonra birden fırlatıveriyorsun

Savruluveriyorlar hepsi birden

Anlamlarına doğru...

Adsız dedi ki...

prometheus sana katılıyorum.
tek taraflı cesaret hiç bir aşkı kurtarmaz.hep cesaret gösteren yanlız ve umutlarıyla beklentileriyle kalır...

Pilli Petro dedi ki...

bir gün biri bana "beni değil benle özdeşleştirdiğin aşkın kendisini seviyorsun" demişti o günden beri seni seviyorum demem hele de aşıksam :)

haykırış dedi ki...

Sayın beenmaya,
"Sevgiyi, nefreti, aşkı, takıntıları, her şeyi içinizde yaşayın. Hâlâ "iyi ki" diyebiliyorsanız siz iyi olduğunuz içindir ve sizin için güzeldir her şey. Ama bilemezsiniz ki bu durumda senden giden gitmiştir koşmayın sakın arkalarından, kesmelisiniz ilişkiyi" derdi rahmetli annem.
Yıllar önce şimdiki zamanı ne de güzel anlatmış biz evlâtlarına.
Sevginin diğer adının törpü olduğunu da öğrenmiş olmuştuk böylelikle..
Ama biline ki siz her şeyin en iyisine lâyıksınız.
Sonsuz saygılarımı sunuyorum.

en uzun gece.. dedi ki...

merhaba maya!cok begendim yaziyi..
senin yazilarinla beni tanistiran sevgili en uzun gecem,bu yazini okudugunda acaba icindeki cesareti tekrar canlandirabilecek mi? biraz daha sayfanin asagisina inipte benim yorumlarimi gorecek mi??..ben bilmezdim okumazdim boyle degerli yazilar ama oyle bir islanmisim ki gecenin sularinda asiyorum kendimi her gun..oyle bir cesaretim var ki umarim sonu siradisilarinin ki gibi biter.. bir sey rica edebilir miyim saygi deger maya?acaba 21kasimda (1.senemizin doldugu gun)birine bagli olmaktan korkulmayacagini -hele ki karsindakinin iyi biri oldugunu dusunurken- anlatan ve bizim adimiza o gunu tum izleyicilerinin duymasini istedigim bir sesleniste bulunabilir misiniz? imkansizi istesemde , istemek basarmanin yarisidir..tesekkur ederim sonuc ne olursa olsun..

sufi dedi ki...

SEvgili Mayam;
Bu kaçıncı gelişim sayfana ve kaçıncı yorum bırakmadan sessizce dönüşüm.Kaçıncı okuyuşum seni...Kelimelerinle dillendirdiğin öyle çok kutsal duygu var ki satır aralarında; diliyorum bu mayalanma sürenden gönlünün dileğince kapılar açılır. O el değmemiş sahilden çıkıverirsin, o adı geçen yüreğe. buluşursun sevdiğinle.

cem dedi ki...

cesareti var mıymış?

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

aşk zaten hep boyumuzu aşıyor, boğulmalarımız, diplere kadar düşüp de tekrar su yüzüne çıkışlarımız bundan değil mi?

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Kurban Bayramı'nın İslam'a ve insanlığa barış, sevgi, hoşgörü getirmesini diliyor, sizin ve ailenizin bayramını kutluyorum. Sevgilerimle...

(Her zaman yorum bırakamasam da güzel yazıların devamlı takipçiyim)

Adsız dedi ki...

BeenMayacım eline,diline yüreğine sağlık.Çook güzel dile getirmişsin.Cesaretli olmak lazım aşk adına.Senin ve ailenin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Bayramını kutlar yanaklarından bolca öperim canım, sevdiklerinle nice bayramlar dilerim...

feanor dedi ki...

bunları bana bir erkek söyleyecek ve ben hayır diyeceğim... peh!

y. dedi ki...

sadece benim sanıyordum bu satırları defalarca okuyup usulca giden, bişey yazamadan... baktım ki herkes de aynı düğüm oluşuyor. bütün şeb-i yeldalar biter, bütün günler güneşe kavuşur, ışığa, aydınlığa...
hani içimden bayram falan geçmiyor yalan yok, hissedemiyorum da birtürlü o bayram havasını gene de umarım seninki benimkinden iyi, güzel mutlu ve huzurludur. annenin de ellerinden öperim.

beenmaya dedi ki...

@Ateş Böceği: değmez mi böceğim aşk'sa eğer değer elbet..

beenmaya dedi ki...

@Elif Gizem: sayfayı bırak da bir kenara buralara kadar geldin de görüşemedik ya ben ona yanıyorum :(((

beenmaya dedi ki...

@Parpali: olmuyor demek ki herkeste Parpali'm ama yok diye kızmak da olmuyor ne yazık ki...

beenmaya dedi ki...

@AVRAM USTA: ince bir sınır gibi işte geride kalması da geçilmesi de olmaz. geldi mi bildirir sanki o kendini içten içe geldi mi sessiz kalmaz sanki...

beenmaya dedi ki...

@Sokak Kedisi: aşk olsun be Sokak Kedisi her daim her zaman...

beenmaya dedi ki...

@Prometheus: yaşanır yaşanmasına da "aşk" olur mu tek taraflı yaşanan tam olarak, olur mu oldurur mu?

beenmaya dedi ki...

@Antipatik Yazar: teşekkür ederim be arkadaşım bu güzel düşüncen için çok teşekkür ederim...

herkes kim olursa olsun hak etmez mi güzel, büyük bir sevgiyi ne dersin :))

beenmaya dedi ki...

@Onur: ah o kelimeler sevgili Onur; bazen kendi içime, kendi içimde savruluyor da kanatıveriyor aklımı, yüreğimi...o kelimeler ki bir o kadar yanımızda ve bizimle bir o kadar da ter edip giden, hep bir ayrılık habercisi...

sağolasın...

beenmaya dedi ki...

@Adsız: aşksa aşktır elbet tek taraflı bile olsa. ama yaşamak söz konusuysa aşk belki de gerçek anlamına karşılığını bulduğunda kavuşuyor öyle değil mi?

beenmaya dedi ki...

@Pilli Petro: aşk bir o kadar da tehlkeli işte. gerçekten anlamak, bilmek gerekiyor o dili. yoksa hem kendine oluyor zararı hem de aşık olduğunu sandığın kişiye...

beenmaya dedi ki...

@haykırış: ""Sevgiyi, nefreti, aşkı, takıntıları, her şeyi içinizde yaşayın. Hâlâ "iyi ki" diyebiliyorsanız siz iyi olduğunuz içindir ve sizin için güzeldir her şey."

annenizin bu sözleri üzerine söyleyecek ne kaldı ki zaten. allah rahmet eylesin.

çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için sevgili abim. sevgiler selamlar ve iyi bayramlar...

beenmaya dedi ki...

@en uzun gece..: imkansızı istemiyorsun elbette en başta bunu dile getirmek isterim. ama bir de sizin yaşadığınız güzelliği sizden başkasının olması gerektiği gibi dile getiremeyeceğini de hatırlatmak...o nedenle sen yazsan yaşadığınız güzelliği kendi cümlelerinle ve ben onu yayınlasam daha anlamlı ve değerli olmaz mı ne dersin :)))

beenmaya dedi ki...

@en uzun gece..: bu arada söylemeyi unuttum çok ama çok teşekkür ederim güzel sözlerin için. ve dediğim gibi şu yazma işini mutlaka düşün ve beni haberdar et...

beenmaya dedi ki...

@sufim: can sufim her gelip geçişinde yürğimde bırakıyorsun izlerini bilmez miyim...ve çok ama çok teşekkür ederim bu güzel dileğin için...iyi ki varsın...

beenmaya dedi ki...

@gereksiz adam: bakma sen benim yazdıklarıma be gereksiz daha ben gösteremedim ki o cesareti ondan bekleyeyim :)))

beenmaya dedi ki...

@özlem: aşk'ın hazılığı olmaz ki ne deolsa öyle değil mi arkadaşım. her seferinde boğulmamız ve tekrar gün yüzüne çıkmamız da bu yüzden...

beenmaya dedi ki...

@JİVAGO: çok teşekkür ediyorum. size, ailenize, tüm sevdiklerinize iyi bayramlar sevgiler selamlar sevgili JİVAGO...

beenmaya dedi ki...

@kamikaze: teşekkür ederim canım. sana da ailenle ve sevdiklerinle birlikte iyi bayramlar sevgiler selamlar

beenmaya dedi ki...

@YAŞAMIN KIYISINDA: ben daha çok öperim o güzel yüreğinden :)) sevgiler selamlar ve iyi bayramlar...

beenmaya dedi ki...

@feanor: :))))

beenmaya dedi ki...

@y: içimden geçenler öyle karışık ki sevgili y. ne desem şimdi bilemedim inan...biraz yatışmam lazım sanırım, biraz anlamam, anlaşılmam...

öperim yüreğinden. iyi ol sen emi...

beenmaya dedi ki...

@bu arada yorum bırakan bırakmayan, beni okuyan okumayan, tanıyan tanımayan herkese iyi bayramlar dilemek isterim. sevgiler ve selamlar...

öykü dedi ki...

Mayacım
Ben de bızde senı cok sevıyoruz
Bılıyorsun degıl mı

beenmaya dedi ki...

@öykü: bilmez miyim öyküm biliyorum elbet :)))

Adsız dedi ki...

Yorumuma yaptığın yorumu da yazdığın yazı kadar zevkle okurken en güzel günlerin senin olmasını diliyorum...

beenmaya dedi ki...

@Onur: dileğin senin için de dileğimdir sevgili Onur sağolasın...

bayram sonrası iyi başlangıçlar...

mor kedi dedi ki...

aynı denizde benimle birlikte yüzmeye cesaretin var mı?

var mıdır:/

harika bir yazı...
aklımdan geçenler olmuş sanki buraya yazılıvermiş senin kaleminden...
kalemine sağlık... yüreğine...

beenmaya dedi ki...

@mor kedi: vardır umarım sevgili kedim ama o cesaretin önce bizde olması lazım öyle değil mi :))

mor kedi dedi ki...

aynen öyle...
söz verdim kaçmak yok bu kez:) dım dır dın :) dedim ve kaçtım bir de günaydın diyim de tam olsun :)

beenmaya dedi ki...

@mor kedi: hadi bakalım diyorum ben de o halde :)) ve öpüyorum yüreğinden kedicik :))

Başak BAŞOL dedi ki...

Denemeden bilemezsin Beenmayam...Ve bence her açıdan denemekte fayda vardır...

Sevgiyle Kal

beenmaya dedi ki...

@Başak BAŞOL: ben denemeden bırakır mıyım sence :))

sağolasın canım benim...

Evren dedi ki...

kendime fal tuttum sabah sabah.. aşktan yana kullandım şansımı. cesaret ister aşk, ister istemesine de, bir de sabır ister, emek ister, zamana yenilmek değil, zaman içinde yengisi yenilgisi olmadan nefes almak ister.

beenmaya dedi ki...

@Evren: söz değil öz ister yani kısaca, yürekten olsun ister her şeyiyle değil mi ama...