Pages

İKİ ADAM VE BİR KADIN

18.06.2009
Güzeldi adam. Pek çok kişinin yerinde olmak istediği kadar yakışıklı, başarılı, iyi huylu...Işıl ışıldı her zaman, gittiği her yere gözlerinden, yüzünden, yüreğinden güzel, iyi, silinmez izler bırakıyordu. Mutluydu kendi kalabalığında, dışındaki kalabalıkla mutlu olmasını biliyordu. Sonra bir gün bir kadını sevdi, hem de hiç farkında olmadan. Sevgi bilmediği bir şekilde girdi hayatına, hiç ummadığı bir anda gelip de ekleniverdi içinin hiç bilmediği yanlarına. Şaşırdı adam, bocaladı, aklıyla yüreği arasında olur olmaz hesaplar yaptı. Ne kendinden emin oldu ne de sevdiği, sevildiği kadından. Güvensizlik kıskançlığı ekledi ardına, hırs saygısızlığı. Sevgi şekil değiştirip bir zehir gibi yayılmaya başladı tüm vücuduna, güzel olan ne varsa sinsi sinsi kemirip de tüketmeye şartlandı. Önce kendini zehirledi adam yaşayamadığı, yaşatamadığı sevgisiyle, sonra da etrefında kim var kim yoksa bir hastalık gibi herkese kötülük bulaştırdı. Güzelliği kayboldu adamın bir anda. Gitgide küçülüp, çirkinleşti. Kendinden uzak, yalnız, tanımsız, sevgisiz kaldı.

Adam çirkindi. Sadece kendini düşünen, bencil, hırslı ve kinci...Kötücül bir yan vardı içinden taşan, gittiği her yere karanlık bir hava, alınan her nefese kötü bir koku gibi bulaşan. Ne kendine değer veriyordu, ne de etrafındakilere. Hayat onun için bir oyundu sadece gücünü her şekilde sınadığı, sınandığı. Kendi kalabalığında yalnızdı adam ama ne farkındaydı bunun ne de olsa bile umurundaydı bu durum. Sonra bir gün bir kadını sevdi. Kendi bile şaştı buna, aklı dağları denizleri aştı, yüreği içine sığmadı taştı. İnkar etti, kötü sözler söyledi önce, sevdiği ama sevilmediği kadına türlü türlü yanlışlar bulaştırdı. Sonra baktı ki kurtulamadı, için için yer etti bu sevgi içinde, duruldu birden adam. Kendi içine döndü gözleri, kendinden önce içindeki kötülükle tanıştı. Çok dolaştı kendinde, yanlışlarını toplayıp, birikmişliklerini boşaltıp, yaralarını sardı. Sevgi şifa oldu içine, önce kendini iyileştirdi sonra da çevresini. Kötülüğü kayboldu adamın bir anda. Gitgide büyüyüp, güzelleşti. Kendine yakın, kalabalık ve sevgili kaldı.

İki adam ve bir kadın vardı bu hikayede. Aynı kadını ayrı ayrı çok seven iki adam...Biri iyiliği kötülüğün karanlığında yitirip de kendini kaybedecek, diğeri kötülüğü iyiliğin aydınlığında yok edip kendini yeniden yaratacak kadar çok hem de...

Bu hikayeye şahit olanlar bir kez daha anladı ki; sevgi her insanda aynı durmuyordu işte. Söylendiği gibi kalmıyor, aynı dilden yazılmıyor, yaşanmıyordu yüreklerde. İçindeki saygıyla, güvenle, hırsla, kıskançlıkla, iyi kötü ne varsa hepsiyle bir yoğrulup durarak ya eksilip eksiltiyor ya da çoğalıp çoğaltıyordu seni başka başka sevgilerde. Ya şekil değiştirip bir hastalık gibi zehrini her yere yayıyor ve çirkinleşiyor, ya da şifa dağıtıyordu umudu yenileyip, ışığını kaybetmişlere...Sevgi adının karşılığını biraz da kendini yaşayan ve yaşatan yüreklerden alıyordu.


Görsel: Deviantart

26 sayfa ekleyen:

Ateş Böceği dedi ki...

Sevme duygusu herkeste aynı durmaz kimisi sevmeyi hırpalamak sanar kimisi fazla bağlanmak sevmek öyle bir şeydirki karşındakini değiştirmeden olduğu gibi anlamaktır .Sevmek karşındakinin gözlerinde kaybolmak tüm sözcüleri bir bakışa sığdırmaktır :):)

Ve sevgi isteyene şifa olur istemeyene dert bu hayata nasıl ve nerden baktığınla ilgilidir

sevgilerimle ..

İDEA dedi ki...

Sevgi mi?

-Yollara düşme sebebimdir.

Ne mi arıyorum?

-Kendimi.

guguk kuşu dedi ki...

"Sevgi adının karşılığını biraz da kendini yaşayan ve yaşatan yüreklerden alıyordu".
Adım sevgi olunca bu cümle aklımda takılı kaldı:)
Bu iki tezatı okumak çok hoşuma gitti.

Arzu Eylem dedi ki...

Sevgi bir giysiyse eğer evet kimse de aynı durmaz Mayam. Ama sevgi nedir? Bir giysi mi? sanmam! senin de bu konuda aynı düşündüğünü ve bunu anlatmaya çalıştığını düşünüyorum. Hırs,kıskançlık ve tutku yüreği karartan ve sevginin yolunu tıkayan duygulardır. Sevgi ise senin de söylediğin gibi şifadır. Sadece o şifayı açığa çıkarmak gerekiyor, sevgi olmak. Yoksa o bize dışardan gelmiyor, içimizde hep, beslenmeyi bekliyor.
Ne demiş Özdemir Asaf;
''her seven sevilenin
boy aynasıdır.
sevmek sevilenin
o aynaya bakmasıdır''

Yüreğine sağlık dostum, çok güzeldi:)

Vladimir dedi ki...

Bencil insanlar sevemezler. Vermesini bilmezler, başaramazlar sevgilerini paylaşmayı. Hep almaya alışmışlardır, sevdiklerini gösterecek işaretleri bile seçemezler. Bir de; sevmek de ömürlü, bittiğinde bittiğini itiraf edebilecek güç pek kimsede yok ki. Bittiyse bitirmeli. Bırakmalı gitsin.

buraneros dedi ki...

Diyorum di mi sen yazıyorsun diye, bu dünyada bir beenmaya uslubu olduğu kesin...İçeriği hiç yorumlamıyacağım ama kurgu harikaydı... Anladıklarım da...

Masalcıya tümüyle katılıyorum:))

Maryjade dedi ki...

Mayam sen ne yaptın ama ya!!! cızzz etti kalbimin bir yarısı ve nefret etti diğer yarısı...

Evren dedi ki...

sevginin anlamı ona yüklediklerimizdeyse, tozu da önemli gibi gelir bana... hani fazlası fazladır işte...

ELİF dedi ki...

Sevgi herkesin anlayabildiği bir dilde yazılıyor ama yorumlar farklı oluyor...
Aynen hikayende anlattıgın gibi...
Yüregin kelimeleri tükenmesin canım...

Adsız dedi ki...

Tek cümleyle sevginin gücü bu işte..
Sevgili Maya mükemmel bir hikaye zevkle okudum anlatım tarzın çok sürükleyici ve sade..Sevgilerimle..

Pilli Petro dedi ki...

sevgi öyle bir şey ki ne seven anlar ne de sevilen. bi şeyler yaşanmadan, kazıklar yemeden, deli gibi sevilipte sevdiğin kadar sevilmemek ya da biri karşına geçip seni seviyorum dediğinde boş gözlerle ve anlamsızca onu izlemek, duyduklarının herhangi bir gürültü olarak kulaklarından geçip gitmesi ....

ne zaman ki eskir bir şeyler işte o zaman anlaşılır neydi sevgi ...

Filiz Benera dedi ki...

O kadar güzel bir hikaye ki, yorum yapmaya bile dilim varmıyor Sevgili Beenmaya. Sevgi evet sevgi çok kutsal bir duygu. Sevgi saygıyı hakeder. Sevgi önünde diz çökülecek kadar engin bir duygu. Sevginin olduğu yerde gurur kaybolur. Gururu yenecek tek duygudur belki de sevgi. Sevgi yaşayan ve yaşatılan kalplerde anlam ve şekil kazanır.
Sevgi herşey sevgiyle....
Sevgilerimle....

efsa dedi ki...

Bana nedense hep bu iki adamın karışımı olan adamlar denk geliyor.
bir yanları otur oturduğun yerde diyor, öbür yanları ise kalk gidelim. en son gidiyorlar. ben de aman kalın demiyorum, yada savaş vermiyorum kalmaları için. bir kere gitmeyi göze aldıkları için.

Dün bu sevgi hakkında konuşurken , sevmeyi sevdiğimi, karşımdakine o istiyor diye değil de kendim vermeyi sevdiğim için olduğundan bahsettik.

Ferhat ne kaybederdi farhatlığından derler ya. Tuzu bende kalsın, tadı da bende.

beenmaya dedi ki...

@Ateş Böceği: o dengeyi iyi tutturmak lazım işte boğmadan, boğdurmadan öyle değil mi...sevgiler benden canım :))

@İDEA: kim tutar seni yolun açık olsun :)))

beenmaya dedi ki...

@guguk kuşu: sen adının karşılığını fazlasıyla veren, layıkıyla veren yüreklerden birisin eminim buna :)))

@Arzu'm: sevgi şifadır aslında dediğin gibi yeter ki doğru şekilde kullanmasını bilmeli içine kötüye dair ne varsa katmadan...

beenmaya dedi ki...

@Vladimir: bittiğinde bunu dile getirme cesaretini göstermek yerine herşeyi çirkinleştirmeyi seçiyoruz ne yazık ki dediğin gibi...

@buraneros: anlaşıldı merkez :)))

beenmaya dedi ki...

@Maryjade: etmesin seninki etmesin...

@Evren: anladığını biliyorum ve aynen öyle...

beenmaya dedi ki...

@Elif..den: hiçbirimizin tükenmesin ne sevgileri ne de sevgilerin dile geldiği kelimeleri...

@cosmos: hoş geldin ve çok teşekkürler cosmos :))) sevgiler...

beenmaya dedi ki...

@Bekriya: yaşayan ve yaşatan anlar ve anlatır kendince sevgiyi aslında öyle değil mi...

@Filiz Benera: sevgi herşeyin ilacı aslında öyle değil mi :)) çok teşekkürler güzel sözlerin için sevgiler :))

beenmaya dedi ki...

@efsa: tuzu bende kalsın. tadı bende demişsin ya işte bu cümle bitirdi beni prensesim :))

Delfina ; dedi ki...

Farklı diyarlara sürüklüyorsun her yazında bizleri.Şimdi düşünüyorum da,iyilik ve mutluluk dolu bir insan olan 1.adamla karşılaşsam ve o adamın kötüye dönüşmesi kimin suçudur.Kadın mı izin vermiştir kıskanılmasına,kötülüklere bulanmasına.

Cevap son cümlendeydi,yüreğine sağlık Özlemcim...

beenmaya dedi ki...

@Delfina: kimsenin etkisi ve suçu yok diyemeyiz elbette ama kadın herşeye rağmen son ana kadar savaşmaktan vazgeçmedi ve her hatayı affetti. eğer adam kadının yüreğinin büyüklüğünü görebilse ve o yürekte en büyük yerin kendisine ait olduğuna inanabilseydi belki de böyle olmayacaktı...

çok teşekkürler canım benim sevgiler benden...

Pilli Petro dedi ki...

yaşayan anlatır tabii ki bilmeyene göre yani sevmemişe göre sevgi denen bi şey yoktur zaten.

herkes zalim herkes sevgisizdir o tiplere göre. oysa seversen sevilirsin, yaşamadan bilemezsin.

bu arada yorum yazmışım gördüğün üzre :D

Adsız dedi ki...

sevgi guzel oldugu kadar, his ettirdigi duygular her insani o iki adam gibi iki uc noktalarda gezdirebiliyor. sevip sevilmek, sevip sevilmemek veya ayrilik. tum duygulari harmanliyor. sevgi yuzunden kotu uclarda gezebiliyor, yine sevgi yuzunden yeniden dogabiliyoruz. ve sanirim ki sevginin gucu de bunda gizli. tum duygulari barindarabildiginde. o kendini sunuyor, en guzel sekilde yakistirmak bizlere kaliyor.

meltem dedi ki...

güzel bi elbisenin herkesin üstünde farklı durduğu gibi..
en şık ayakkabının bazı ayağa rahatlık bazısına acı verdiği gibi..

ne güzel ne kadar doğru bişi yazmışsın yaf..

beenmaya dedi ki...

@Bekriya: yazmışın yazmasına da rötarlı geldi bana :)))

@liladreams: o kendini olduğu gibi sunuyor bize dediğin gibi onu yakıştığı gibi yaşamak ve yaşatmaksa bize kalıyor. sevgiler kocaman sana :)))

@meltem: öyle çok örnek var ki sunabileceğimiz aslında. sevgi herkeste farklı duruyor işte öyle değil mi... :))