Pages

KONUŞAN KELİMELER İŞİTEN YÜREKLER

4.06.2009









La Paragas'ın harika hizmeti; ‘Hayırlı Bir İş’ ile başlayan sesli blog yazıları fikri, görme engellilerin de blog dünyasının bir parçası olmasını amaçlıyor…
‘Tüm engelleri aşan bir tam olmalıydık’ ortak fikrinde birleşen bloggerlar; Buraneros, Uzağa Giden Kadın, Bugünü Yaşama Arzusu, Kırmızı Günlük ve Evrenin Dünyası; fikre logo desteğini esirgemeyen Pinonun Yeri, teknik destek konusunda araştırmacı Erkan Bal ve fikri duyar duymaz sahiplenip, sitelerinde duyuran Kara Kalem, Ateş Böceği, Persona Non Grata, tutsak, delfina, Hayat İzlerim ve Gereksiz Yazar'la giderek çoğalıyor olmanın heyecanı ile bugün sizlere de soruyoruz:
Sizce de harika değil mi?

Ben fikri sevdim diyorsanız…
Fikir sahibinin izni var kulaktan kulağa yayılması konusunda...

Kendi sesinizden ya da sevdiklerinizin sesinden yazılarınızı bloglarınıza ekledikten sonra ‘konuşan kelimeler’ etiketi ile etiketlemeniz, yarınlarda oluşabilecek bir ortak blog platformunda buluşmamızı kolaylaştıracaktır diye düşlüyoruz….
Peki benim blogumda sesli kayıt olduğu nereden bilinecek diyorsanız, logoyu kullanmaya ne dersiniz?
Kararsız kaldım ne olur ki bunun sonu diyenlere, beyaz yavru tavşanın niyet kâğıdını okumaları tavsiye edilir...
Konuşan Kelimeler İşiten Yürekler

Kulaktan kulağa oyununun gönüllü bir oyuncusuyum ben
Benim yüreğimden gelen senin yüreğinden duyulduğu gün
Gönülün gördüğünde buluşup
Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırında paylaşıyor olacağız hayatı…


Konuşan kelimelerin işiten yüreklerini çoğaltmak için
Biraz daha beklemek mi yoksa bugün hemen seslenmek mi?



***Sevgili İDEA'nın ilettiği bir diğer bilgi: Tempo




20 sayfa ekleyen:

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Bu çalışmalar çok heyecanlandırıyor beni,
sevgilerimle...

Evren dedi ki...

hep birlikte güzelleştirdik demeye geldim :)

Vladimir dedi ki...

Bi çok insanı mutlu edecek bir çalışma. Denemeye değer.

İDEA dedi ki...

Yüreğinize sağlık. ve Bir arakadaşımın bana bahsetmiş olduğu bir bilgiyi sizinle paylaşmayak istedim.Bir hafta sonu sesli kitap okumasından geldiğinden bahsetmişti.bende hiç bir bilgim olmadığından bana özetlemişti;
Görme engelli arkadaşlarımızda Üniversiteye hazırlanıyorlar.Onun için kitaptaki bilgileri ses cd lerine okuyoruz ve böylelikle zor olan yollarında kolaylıklar sağlıyoruz''Demişti.Şimdi bende diyorum ki bu kurumlarla ortak çalışılması mümkün mü?Bunu elbette kendimde öğrenebilirdim fakat İzmerden çok uzaktayım şuan.Belki bir fikir olur diye paylaşmak istedim.Ben bir kaç ay içinde geri geleceğim.gereken araştırmayı severek canı gönülden yapmaya hazırım.Hatta internetten araştırmaya başladım bile.BU konuda sizlere yardımcı olabileceklerini düşünüyorum ve bende belirttiğiniz takdirde elimden geleni yapmaya hazırım.

İDEA dedi ki...

Sevgili BEENMAYA;

Arkadaşımın bahsettiği yerin nosunu buldum.Sizinlede paylaşayım.

http://www.tempodergisi.com.tr/life_style/09988/

beenmaya dedi ki...

@özlem: canım benim sende bu konuda yazmıştın zaten. istersen bu logoyu ve yazıyı sende sayfana ekleyebilirsin ve eklemek isteyenlere iletebilirsin bilgin olsun :)))

Evren dedi ki...

html kodları gönderebiliriz hemen isteyen herkeslere... :)

beenmaya dedi ki...

@Evren: peki madem :))))

@Vladimir: bir nebze işlerine yararsa ve mutlu olurlarsa ne güzel :)) bu arada bu logo ve yazı kullanmak isteyen herkese açık arkadaşım. istersen kendi blogunda kullanabilir ve isteyenlere iletebilirisn bilgin olsun...

beenmaya dedi ki...

@İDEA: sevgili İDEA öncelikle ilgin için yardım içerikli yorumun ve desteğin için çok teşekküler. bu tarz projeler var evet. bizler şimdilik kendi bloglarımızda spontane gelişsin istedik. ama ilerisi için belki bir blog açma oluşumuna kadar gidebilir bu.

verdiğin link önemli bilgiler içeriyor. bunu projeyi başlatan diğer arkadaşlarıma da ilettim ki gerekirse yazının altına bu linki ekleyebiliriz.

eğer istersen bu yazıyı ve logoyu htl kodlarıyla hazır bir şekilde blogunda çıkartabilir ve isteyen arkadaşlarına yine yaymaları anlamında verebilirsin. bu konuda bana maille iletebileceğim bir adres vermen yeter.

çok ama çok teşekkürler :)))

beenmaya dedi ki...

@Evren: evet bize ulaştırabileceğimiz bir adres vermeleri yeter...

a. dedi ki...

Ya ne güzel oldu:) Bloxoo ya da böyle bir konu açsak nasıl olur?Yoksa açıldı haberim mi yok? Bence tüm blog sitelerine duyuralım:))

beenmaya dedi ki...

@a.nur: valla çıldıysa benimde haberim yok :)) aslında güzel fikir :)))

Kızıl dedi ki...

Merhaba sevgili Beenmaya, bende dahil oldum bu dayanışmaya. Umarım iyi şeyler gerçekleşir. Duyarlı insanların yüreklerinin aynı konuda çarpması inanılmaz heyecan veriyor bana. Sevgilerimi sunuyorum. Görüşmek üzere...

beenmaya dedi ki...

@Pandora: aynı yönde, aynı anda aynı şekilde çarpan yürekler kime keyif vermez ki çok teşekkürler desteğin, varlığın için hep olman dileğiyle sevgiler benden :))))

Unknown dedi ki...

mükemmelsiniz siz, hakikaten, takdir ettim ve içimde bir yer ürperdi, böylesi düşünceli insanlarla muhattap olduğum bir ortamda olduğum için...
kesinlikle bu iş üzerinde çalışmalarım olacak, duyuru için çok teşekkür ederim sevgili beenmaya...
çoğalarak artış; sizin gibi sevgi dolu yüreklerini, insanlığın hizmetine açmış insanlarla başlamalı...
sevgiler bıraktım...

Unknown dedi ki...

Harikasınız, hepiniz :) ne güzel bir düşünce ile yola koyulmuşsunuz, gönülden tebrikler.

beenmaya dedi ki...

@Serzeniş: canım benim bizle ne yaptık ki sadece bir fikri ortaya atıp yavaş yavaş geliştirdik ve hala da geliştirmeye devam ediyoruz senin gibi yüreklerin yardımıyla. teşekkür edilecek biri varsa bu bir şekilde bu işin ucundan tutan tüm yüreklere olmalı...sevgiler benden...

beenmaya dedi ki...

@hayatınortasında: teşekkür ediyorum canım bu işe yürek koyan tüm arkadaşlarımın adına...

Yeşim Özdemir dedi ki...

Son derece duyarlı ve yerinde bir öneri bu Özlemciğim. Ben de en kısa zamanda bu konuda Delfina'nın sayfasındaki teknik desteği kullanıp uygulamaya başlayacağım.
Sadece tam da bilemediğim bir durum var. Aklıma takıldığı için soruyorum: Görme engelli bir insan senin ya da benim sayfama gelme aşamasını nasıl başaracak? Yani mutlaka ki onlar için bir takım düzenlemeler vardır ama ben bilmiyorum. Destek olan ve olacak herkesi yürekten kutluyorum.

beenmaya dedi ki...

@Yeşim: bende bu çok konuda bilgisizim Yeşim'cim sadece iletişim ve haber verme anlamında yardımcı olabiliyorum. Ama ismi geçen fikir sahibi ve geliştiren arkadaşlardan ayrıntılı biilgi alabilirsin sanırım...